Здраве и красота

Грим идеи за есента

Винилът ще обагря устните

09.09.2022г. / 13 19ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Със смяната на сезоните, у нас идва и желанието да променим нещо у себе си и начина, по който изглеждаме. Така ще се подготвим и за новия градски режим, пълен с отговорности и задължения. Различни аутфити, чанта, подходяща за есента... Какво друго още можем да добавим? Подходящ грим, разбира се! Разгледахме тенденциите за есента и селектирахме няколко от тях, които можете да включите във вашата грим рутина. Ето ги и тях:

Грим, който не се забелязва

Тази тенденция беше водеща през лятото и продължава да властва и през есента. Идеална за работната градска среда, както и за уикендите, прекарани на морския бряг или в планината. Нанесете слънцезащита, след това база за грим. Забравете за гъстите, покривни и матиращи фон дьо тени и коректори. Вместо това изберете по-леки, озаряващи формули, които ще придадат на лицето ви блясък и сияние. Целта е кожата да изглежда свежа, млада и хидратирана. Нанесете любимия си продукт, разнесете добре, добавете съвсем лек руж (може и в течна формула), един слой спирала. Завършете с продукт, който е предназначен да фиксира грима.

Кремообразни продукти

Безспорно – кремообразните формули са предпочитани от почти всички гримьори през есента. Завръщането на този тип продукти се дължи на факта, че те правят кожата да изглежда блестяща, влажна, изпълнена с живот. Този ефект можете да постигнете, само ако използвате руж, бронзант или хайлайтър в течна формула. Оставете настрана прахообразните продукти и се насладете на свежестта и чистотата, която ще излъчва кожата ви тази есен.

Графична очна линия в черно, с ярък акцент

Почти няма време, в което очната линия да не е на мода. Този път обаче тя е обемна, оформяща очите така, че да наподобяват графична структура. За да направим цялостната визия по-интригуваща, към нея можем да добавим цветен, дори неонов акцент. Това ще се съчетае много добре с дрехи в подходящи нюанси. Ако сте на мнение, че есента трябва да е цветна – това е вашата тенденция.

Матови устни и очи

Според специалисти в областта, тенденцията за по-чист вид на кожата, най-добре се съчетава с устни и очи в матови нюанси. Независимо какво ще изберете – червено или нюд, матовият завършек е абсолютно необходим! Когато говорим за очите – можете да изберете варианти на виолетовото – люляк, пастелнолилаво или патладжан.

Дебели вежди

Този тренд продължава да напомня за себе си и през новия сезон. Веждите са плътни и пухкави, максимално доближаващи се до естествения им вид. Целта е това да се постигне без молив, като за постигането ѝ се използва помада за вежди.

Устни от винил

Помислете за устните като за огледало – толкова бляскави, че да можете да видите отражението си в тях. Да – такива са устните с червило тип винил. Звездна почитателка на този тренд е Меган Фокс, а Гуен Стефани наскоро пусна червило, което озаглави „Течен винил“.

Готически стил

Тук очите и устните са обагрени в тъмни краски – черно, опушено, тъмномалиново, зрял патладжан. Ако сте почитателки на „тъмната страна“, тази тенденция е за вас – можете смело да комбинирате нюансите, отдавайки почит на готик-стила и ерата на ‘90-те и Мерилин Менсън.

Коментирай