Здраве и красота

Стилни прически за есен 2022

Изберете ягодови кичури

27.10.2022г. / 13 02ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Новият сезон е вече тук – с него идва и желанието за промяна. Есенните багри ни карат да преосмислим стила си и да пренаредим гардероба. Различните дрехи и аксесоари ни провокират да помислим какво още трябва да променим във вида си. Може би прическата? Защо не! Малка промяна в имиджа може да ни донесе свежест и да е началото на един прекрасен период. През есента прекарваме повечето време на закрито – ето защо много дами предпочитат да дадат почивка на косата си или пък да променят цвета ѝ към малко по-тъмен нюанс.

Прегледахме актуалните предложения в косите за този сезон и ето кои тенденции ни грабнаха:

Медени нюанси

Този красив цвят е в идеален унисон с природата и времето навън. Тук възможностите са големи – можете да изберете меденорусо, ягода, тъмночервено, за по-смелите дами – рубин или пък морков. Червеното и всички негови нюанси карат косата да изглежда лъскава и жива. Ако обичате да се отличавате от тълпата – този цвят е за вас. Той идеално се комбинира със зелено, кафяво, оранжево, жълто – едни от най-прекрасните есенни багри. Запазете червения цвят през есента и зимата – а през пролетта и лятото можете да го изсветлите, вкарвайки руси кичури, балеаж или пък омбре.

Класическо платиненорусо

Забравете за топлите нюанси на русото – ако искате да сте модерна през есента – изберете платинено. Студено, в един цвят – без заиграване с нюансите. Тази абсолютна класика ще ви помогне да изглеждате стилни – независимо как се обличате. Все пак – ако сте от дамите, които си падат по по-елегантни облекла – с този цвят определено няма да сбъркате. Стилизирайте косата на свободни вълни или пък приберете в опашка – изберете бяла риза и класически тренч, в съчетание със стилето обувки и тесен панталон.

Конска опашка

Една прическа, която тази есен превзе не само модния подиум, но и червения килим – конската опашка. Но не се бъркайте – не говорим за варианта с ластик, който правим сами у дома. Тук става въпрос за плътно прибрана, стегната опашка, без стърчащи малки косъмчета. За постигане на още по-красив ефект, могат да се използват и екстеншъни. Изправете добре и леко подвийте краищата навътре. Нанесете лек грим и съчетайте с любимите си нюд нюанси в облеклото.

Ягодови кичури

Ако сте от дамите, които не могат да се престрашат да променят изцяло цвета на косата си – можете да експериментирате с ягодови нюанси. Те са абсолютното логично продължение на медения тренд. Особено са подходящи, ако косата ви е с естествен тъмнорус цвят. Независимо дали е къса или дълга – опитайте тази тенденция, която ще освежи вида ви и ще накара близки и приятели да ви направят комплименти.

Прически до раменете

Тази година всичко е подвластно на ерата на ‘90-те. Това безспорно се отразява и на тенденциите в прическите. Подстригването е изключително актуално – помислете за Кортни (Кардашян) – тя обожава тази дължина, а когато говорим за някой от клана Кардашян – можем да сме сигурни, че това е топтренд. Малко над рамото – на нивото на брадичката – това е правилната дължина. Изправете косата с преса и разделете на път по средата или пък стилизирайте на леки, отпуснати вълни.

Етажиране

Когато говорим за етажи и прически от ‘90-те, в съзнанието ни изниква едно име – Дженифър Анистън. Цяло едно поколение израсна с мечтата за коса и прическа, подобна на нейната. Този тренд се завръща със всичка сила – независимо дали косата ви е къса или дълга – етажирайте смело, изправете с преса и се наслаждавайте на поредния епизод на „Приятели“. ‘90-те са на мода!

Естествени цветове

Тенденция, която може да се хареса на много от вас – естествен цвят и прическа тип „без прическа“. Забравете за черното, русото или червеното – спомнете си какъв цвят беше косата ви преди – бъдете смели и се върнете към натуралния си нюанс. Изправете и подвийте леко в краищата – идеята е да не си личи, че изобщо сте полагали усилия за прическата си. „Малкото е повече“ – както биха казали французойките. Водете се от това мото през този сезон.

Коментирай