Здраве и красота

Камъни за репродуктивно здраве

Подобряват енергията в тялото

02.03.2023г. / 11 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Още отпреди векове хората се доверяват на силата на някои камъни, с които природата ни е дарила. Определени камъни са заредени с енергия, за която се смята, че помага да овладеем страха, помага ни да разсеем негативната енергия, да се възстановим емоционално след труден период, да балансираме чакрите си и т. н. Камъните ни помагат да овладеем дисбалансите в организма, блокажите в енергийните центрове на тялото.

Смята се, че има камъни, които имат положително въздействие върху репродуктивните органи и сексуалната енергия. Можем да ги носим като аксесоар, да медитираме с тях, да ги поставим в дома си като декорация, там, където смятаме, че се нуждаем от повече баланс.

Вижте няколко красиви камъка, за които се смята, че насърчават репродуктивното здраве.

Внимание! Тази статия има само информационен характер. При най-малки съмнения, че имате проблеми с репродуктивното здраве, се консултирайте с лекар.

Розов кварц – Известен е с това, че насърчава любов към себе си, състрадание и прошка. Любовта между двама души. Също така е известно, че е свързан със сърдечната, но и с гърлената чакра. Розовият кварц се използва за постигане на вътрешен мир и емоционална защита.

Авантюрин – Един камък в прекрасен цвят, който насърчава цялостното благосъстояние и поддържа репродуктивното здраве. Може да се намери в различни нюанси на синьо, червено, оранжево и сиво. Авантюринът се използва за отваряне на сърдечната чакра и повишава усещането ни за изобилие, богатство и растеж. Енергията му привлича късмета, помага ни да изградим солидна основа, хармонията, докато се опитваме да заченем, но и през цялата бременност.

5 камъка за повече позитивна енергия през пролетта

Цитрин – Чудесен камък за привличане на пари, просперитет, радост и енергия. Спомага за поддържане на емоциите в баланс, докато двойката прави опити за бебе.

Лунен камък – Известно е, че в него има много женска енергия и помага за естествения баланс на хормоните. Според някои вярвания, любовта и балансът ни намират, когато използваме лунния камък, тъй като той е свързан с новото начало. Често се предлага като камък за облекчаване на симптомите на предменструалния синдром.

Камъни срещу енергийни вампири

Карнеол – Той се свързва с коренната чакра, сексуалната енергия и е популярен камък за зачеване.

Аквамарин – Той ни помага да се преборим с чувства като например разочарование и ни позволява да се оставим по течението, а не да се движим срещу него.

Свързани статии

Аметист – Аметистът ни помага да балансираме емоционалното натоварване и помага винаги, когато се чувстваме претоварени или стресирани.

Хранителни елементи, полезни за репродуктивното здраве

Селенит – Камък, който е изпълнен с успокояваща енергия и защитник срещу негативна такава. Селенитът се използва за повишаване на плодовитостта, а след това по време на бременност и майчинство за осигуряване на защита.

Гранат – Това е един силно енергиен камък, който ни помага да се справим с блокажите в живота си и да раздвижим сексуалната енергия.

Коментирай