Свободно време

5 камъка за повече позитивна енергия през пролетта

Красиви като аксесоар или за декорация в дома

23.02.2023г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетта е сезонът, в който природата се събужда, но заедно с нея и ние. Време за ново начало, за равносметки, за позитивно мислене и оставяне на старото в миналото. Въпреки красотата си, преминаването от зимния сезон в пролетния, понякога може да ни направи по-несигурни. Някои хора се оплакват и от пролетна умора. Тук можем да се доверим на вибрациите на някои камъни, които можем да носим като аксесоар или да декорираме в дома си. Вижте кои са те.

Цитрин

Той е известен като камъкът на парите, тъй като се смята, че излъчва енергия, която повишава амбицията ни и изобилието. Освен това има прекрасни жълто-оранжеви багри, които естествено ни помагат да повишим енергийните си нива. Смята се, че камъкът цитринима много високи и положителни вибрации, което е важно, когато се налага да бъдем търпеливи по пътя към успеха за постигане на нашите цели. При смяна на сезоните често изпитваме колебание в емоциите, а цитринът ни помага да останем позитивни.

Камъни срещу енергийни вампири


Червен яспис

В древността се смятало, че червеният яспис дава допълнителна енергия на всяка част от тялото на човека, която се усеща уморена. Едно от най-хубавите неща за червения яспис е, че енергията, която излъчва, е основана на увереност и сила и е известно, че помага за разсейване на тревожността. Камъкът ни помага да се чувстваме стабилни, фокусирани и будни.

3 камъка за привличане на изобилие

Карнеол

Чудесен камък за пролетта, особено ако работата ви е творческа. Карнеолът събужда вдъхновението в нас, новите идеи. Това е камъкът, който ни помага да бъдем смели, когато пред себе си имаме изпитание. Според вярванията, карнеолът може да ни помогне да се измъкнем от „коловозите“ във всички области на живота. Смята се, че събужда ентусиазма ни, дава ни сили и подпомага позитивните мисли.

Камъни за положителна енергия в дома според фъншуй

Свързани статии

Оранжев калцит

Ако се чувствате потънали в негативни мисли, не виждате път пред себе си, оранжевият калцит е вашият камък за посрещането на новия сезон. Смята се, че този камък помага през нас да „тече“ положителна енергия, че действа пречистващо на аурата ни. Подпомага доброто настроение и преминаването през труден период.

Халцедон

За този красив камък се казва, че осигурява много специален вид енергия, която ни помага да балансираме емоциите си в стресови ситуации. Смята се, че халцедонът ни зарежда с енергия, като същевременно намалява стреса и безпокойството, помагайки ни да бъдем уверени, когато пред нас е ново начало. Пролетта е ново начало не само за природата, нали?

Снимка: istock

Коментирай