Здраве и красота

Какво трябва да направите, за да изглеждате по-свежи и младолики?

Общувайте с по-млади хора

17.03.2023г. / 12 01ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото повече време прекарваме в социалните мрежи, толкова повече ще забележим как сякаш за някои хора времето просто е спряло да тече. Да изглеждат добре, във форма, тонизирани и свежи – сякаш това отдавна не е привилегия само на младите момичета. Напротив – не липсват и примери за дами, надхвърлили 50-те, които изглеждат невероятно. Ако и вие сте се питали как постигат това, в следващите редове ще ви издадем някои трикове как да изглеждате по-свежи и младолики. Ето ги и тях:

Наистина си дайте почивка

Вероятно сте го чували стотици пъти, но наистина трябва да го осъзнаете. Стресът причинява физически промени в тялото, които могат да ускорят стареенето. В нашето съвремие стресовите фактори (задръстванията, работните ангажименти, крайните срокове, проблеми от финансово естество), могат да доведат до неконтролируеми приливи на адреналин и кортизол, което пък се свързва с повишено кръвно налягане и учестен сърдечен ритъм. Според доктор Хърбърт Бенсън (автор на книгата The Relaxation Responce): 60 до 90 процента от всички посещения при лекари годишно са свързани с тревожност, депресия, обсесивен гняв, враждебност, безсъние, високо кръвно, дори инфаркти – всички те са причинени от стрес. Наистина трябва да се опитате да прекъснете тази порочна верига на стреса. Можете да направите това като отделяте само 10 минути на ден за някакъв вид медитация – можете да затворите очи и да помечтаете за пътуване, или пък да си повтаряте наум (или на глас) утвърждения или мантри. Опитайте се да се съсредоточите върху дишането си и следете мисълта си.

Движете се повече

Редовните физически упражнения не само ще ви помогнат да сте във форма, да поддържате мускулите и ставите си, да сте в по-добро настроение, но освен това чрез тях мозъкът ви ще работи по-добре. Движението ще направи по-бодро и свежо тялото и ума ви. Според проучване на National Institute of Aging, ходенето само 10 минути на ден може да намали риска от развитието на алцхаймер с цели 40%. Можете да практикувате всякакви спортове, като се стремете те да са поне 3 пъти седмично по 20-30 минути. Разхождайте се сред природата, танцувайте, играйте футбол – правете всичко, което ви кара да се усмихнете и което подобрява настроението ви.

Пийте зелен чай

Тази ароматна напитка може да ви помогне да се чувствате по-свежи и енергични, да подобри състоянието на кожата и паметта ви – и не на последно място – да ви подмлади. Според проучване, дори само една чаша зелен чай на ден може да подобри работата на мозъка и да забави процесите на стареене.

Сменете фокуса

Според една популярна поговорка: „Не можете да имате позитивен живот, след като насочвате вниманието си само към негативното“. Всеки ден ние сме буквално бомбардирани с негативна информация, която достига до нас по всякакви канали. Вместо да се правите, че в живота лоши неща не съществуват, просто ги приемете и продължете напред. Осъзнайте, че днешният ден се случва само веднъж. Не си губете времето да поправяте света, вместо това се фокусирайте и използвайте енергията си за нещо по-градивно – мислете за хубавите аспекти от живота. Това със сигурност ще ви накара да изглеждате по-млади в очите на другите.

Общувайте с по-млади хора

Ако искате да изглеждате и да се чувствате по-млади – общувайте с такива хора. Ако забележите, че приятелите и познатите ви, които са на вашата възраст само се оплакват и сякаш са остарели преждевременно, намерете си нови. Не се страхувайте да приключите приятелства, които вече не си носят позитиви. Излезте от черупката си и не се срамувайте да заговорите нов колега, познато лице от квартала или пък някой от спортната зала.

Не спирайте да мечтаете

Всички се сещаме за времето, когато сме били деца и за това как сме мислели, че ще превземем света. Уви, вече сме големи и основното, за което мислим са ангажименти, сметки и задължения. Все „скучни“ неща. Ето защо, наложете си да мечтаете. Сутрин или вечер преди лягане, отделете 5-10 минути и съсредоточете мислите си върху вашата нова мечта. Това може да е пътуване, идеалният мъж или пък начинът, по който искате да изглежда тялото ви. Тази малка промяна ще накара съзнанието ви да функционира по различен начин. Променяйки се отвътре, вие ще започнете да се променяте и външно, привличайки по-позитивни хора и ситуации, които подкрепят мечтата ви.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
I'm ДртiйУАЙТBO ( преди 1 година )
Ми, мичтайте си и ке останете вечно млади-и-и, така изглежда тоталната заблуда на тоя сайт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар