Здраве и красота

Какво са нутрицевтиците и как да подобрим цялостното здраве на децата си?

03.05.2023г. / 14 17ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка майка прекарва значителна част от майчинството си в непрестанни притеснения за здравето на своето дете. Вируси, симптоми, температури, отсъствия от градина, училище и работа съпътстват родителите на малки деца целогодишно, предизвиквайки тревоги, наместо радост. Всяка от нас има пример за история, когато е трябвало да сме някъде – на семейна почивка или пък на тържество за рожден ден, но не сме отишли, защото нашият малчуган не се е чувствал добре.

Добрата новина е, че вече имаме възможност да се възползваме от предимството на тяхно величество нутрицевтиците, които могат да сложат край на тези неприятни моменти.

Знаете ли какво са нутрицевтиците и защо те влияят на цялостното ни здраве? Знаете ли защо действат благоприятно на общия детски имунитет? И знаете ли кои са тези вещества и ефекти, поради които само след месец употреба 90% от родителите, дали Имунис на децата си, биха повторили?

Днес ще дадем отговор на всички тези въпроси.

Какво е Имунис и какво са нутрицевтиците?

Разнообразната диета, подходящото количество сън, тренировките и липсата на стрес са част от нещата, необходими на едно дете, за да бъде здраво. Към тях добавяме още един компонент – подходящите хранителни добавки. Имунис е именно такъв продукт, който укрепва имунната система. Също така, Имунис е нутрицевтик.

Нутрицевтиците са концентрирани източници на хранителни вещества, които целят поддържане на нормален растеж и развитие и осигуряване на здравни ползи. Имунис е продукт на Sun Wave Pharma – компания с особен афинитет към работа с експерти, лидери в медицината. Продуктът се приема под формата на саше веднъж дневно, може да се разтваря във вода, в кисело мляко или друга храна и има приятен ягодов вкус.

Кои съставки на Имунис го правят толкова ефикасен?

Продуктът съдържа коластра – първата форма на майчино мляко веднага след раждането. В него има още бета-глюкани от бирена мая, които могат да намалят честотата на инфекциите на горния дихателен тракт при децата, както и пробиотици/пребиотици, които помагат да се създаде добър баланс между полезните и вредни бактерии в стомаха. Цинкът, витамините C и D в Имунис допринасят за нормалното функциониране на имунната система и за защита на клетките от оксидативен стрес. Витамин C помага и за намаляване на умората и изтощението.

В потребителско проучване, проведено от „BG-Mamma“ сред 50 родители над 90% от анкетираните посочват, че биха дали продукта на детето си отново. 86% пък казват, че с голяма вероятност биха препоръчали хранителната добавка на приятели. Цели 70% от анкетираните посочват, че виждат цялостно подобрение в здравето на децата си.

 

Защо родителите виждат промяна?

Детството е период на бърз физически и умствен растеж, като същевременно се активират и имунните реакции на развиващия се организъм. Добрият продукт за имунитет не трябва да пречи на естественото изграждане на имунитета, а да помага на детето, когато е необходимо. Имунис осигурява правилната защита, без да свръхстимулира имунната система. Това е изключително важно, тъй като действа само при наличие на патогенен фактор, предотвратява инфекциите на дихателните пътища и намалява периода на възстановяване.

Със състава си, специално разработен за деца, Имунис установява и поддържа здравословна чревна микрофлора, предотвратява инфекциите, директно активира имунната функция и съзряването на имунната система към балансиран отговор.

Коментирай
Здраве и красота