Здраве и красота

От жени за жени – съвети от специалисти на тема женско здраве

Повече грижа за духа и тялото

15.06.2023г. / 15 19ч.
Михаела Лазарова
От жени за жени – съвети от специалисти на тема женско здраве

Светът, в който живеем се променя всяка секунда, а заедно с него и ние, опитвайки се да наваксаме темпото му. Толкова сме устремени към спазването на срокове, изпълнението на задачи, ангажименти, че минавайки покрай огледалото или витрината на някой магазин, рядко спираме за повече от едно „добре ли ми е червилото“. Сякаш все по-рядко се вглеждаме в себе си. И да си спомним кога бе последният път, в който се погрижихме не за някой друг, а за себе си? И дали умеем да говорим открито за това, от което имат нужда тялото, ума и душата ни, дали изискваме от света край нас достатъчно, за да се чувстваме и изглеждаме добре?

Именно това е същината на темата за женското здраве и как да се погрижим за него, според различната си социална среда, специфичните „женски“ роли и физическите фактори, защото за разлика от мъжете, жените имат различни нужди.

Датата 28 май е важна за всяка жена. Тогава се отбелязва Международният ден на женското здраве. Но колко дами всъщност знаят за този ден и го отбелязват с грижа за себе си? Хубавото е, че това е напът да се промени, когато има някой, който е истински загрижен за женското здраве, като dm, които поставят акцент върху него.

Любимата верига магазини dm на много дами стартират широкообхватна кампания, която ще насочи вниманието върху цялостното здравословно състояние на жената – както физическо, така и ментално – на тяло, ум, душа. Именно на Международния ден на женското здраве инициативата на dm постави и своето начало.

В продължение на няколко месеца в 12-те държави от групата, фокусът на кампанията ще е върху физическото, психическото и емоционалното здраве на дамите.

Кои са основните цели на кампанията за женското здраве?

  • По-голяма информираност и осъзнатост за избор на здравословен начин на живот;
  • Предоставяне на помощ, посредством повече информация;
  • Акцент върху теми табу.

Наистина имахме нужда точно от такава кампания, защото е време да почерпим информация, да споделим с близкия ни кръг от жени не само своите нужди, но и полезни съвети за лична грижа. Имаме нужда, докато пазаруваме и подаряваме продукти за женското здраве, да сме в най-добрата си форма, както и в най-добрата за нас женска компания, каквато е dm.

А знаете ли, че около 90 процента от клиентите и около 95 процента от служителите в dm групата са жени? Ето защо, тази кампания е съвсем естествено да бъде насочена към дамите – служители и клиентки.

Отбивайки се в някой от магазините за поредната покупка за себе си, любима приятелка, майка, сестра, колежка, или пазарувайки онлайн от сайта на dm или приложението, ние се намираме в свои води. Всяка жена, която срещаме всеки ден, без значение дали е позната или непозната, има същите въпроси като нашите относно женското здраве. Когато говорим за себе си, за тялото си, за духа и ума си, имаме нужда от някой, който да ни разбира. От жени за жени!

Още нещо любопитно за кампанията за женското здраве, организирана от dm е, че работи в сътрудничество с екип от гинеколози, диетолози, лайф коучове и много други експерти, като през следващите месеци ще бъдат разгледани актуални теми „от жени за жени“.

Кои са въпросите, които вълнуват жените относно тяхното здраве? На кои въпроси вие персонално търсите отговори?

Няма жена, която да не се вълнува от:

  • Своя месечен цикъл – как да се храни, кога и какво да спортува, докато е в менструация;
  • Овулация – Как да изчислим следващата си и евентуалните дни за зачеване;
  • Менопаузата – Как да разпознаем, че наближава, как да се справим с неразположенията и какви хранителни добавки са ни необходими;
  • Колко важна е интимната хигиена и какво трябва да знаем за нея;
  • Как да укрепим тазовото дъно и защо това е важно;
  • Как да се грижим за кожата си:Какво е холистична красота;
  • Стресът – как да се справим;
  • Как да се храним през бременността и да намалим риска от гестационен диабет;
  • Хормоналния дисбаланс, как да го разпознаем.

Това е само една малка част от пъстрата палитра от теми, фокусиращи се върху грижата за себе си, себеприемането и оценяване на силата и възможностите. От края на май dm вече предоставя съвети за женското здраве в магазините, в сайта и в социалните медии.

Освен това, към съветите за женското здраве в сайта на dm може да намерите и предложения за хранителни добавки, билки, козметика и други принадлежности, важни за женските нужди.

Нека това лято да поставим началото на повече грижа за себе си и да послушаме своя вътрешен глас.

Всяка жена има нужда от заслужена почивка, а dm ви дава възможност да си подарите такава, участвайки в томбола за вълнуваща награда за вас и ваш близък човек.

Томболата е през приложението Моят dm-App за един от осем релакс уикенда за двама в Разлог!

Изтеглете Моят dm-App от Google Play за Android или App Store за iPhone и участвайте в томболата в периода 08.06.– 02.08.2023 г. за един от осем уикенда за двама в хотел в гр. Разлог в периода 22.09.2023 – 24.09.2023 г.

Условия за участие:

  • Влезте в профила си в Моят dm-App;
  • Пазарувайте продукти от асортимента на dm България на минимална стойност от 35 лв. през Моят dm-App или сканирайте клиентския си номер от Моят dm-App на каса в dm магазин.
  • Приемете условията за участие в томболата.

За да участвате, е необходимо да имате навършени 18 години и да сте инсталирали мобилното приложение Моят dm-App.

Всяка седмица на томболен принцип ще се тегли по един участник, който печели един уикенд за двама в хотел в гр. Разлог в периода 22.09. – 24.09.2023 г. Наградите ще бъдат изтеглени на седмична база, а спечелилите участници уведомени при спазване на графика, посочен в пълните правила за участие в томболата. А те могат да бъдат намерени на официалния сайт.

Пътуването несъмнено е един от най-добрите начини да се погрижим за духа и тялото си. Пазаруването в dm също. Винаги експертно мнение и грижа за женското здраве!