Здраве и красота

Вълшебна смес против лош дъх

Домашен еликсир за потискане на лошия вкус и бактериите в устата

13.06.2023г. / 11 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istoock

Снимка: istoock

Лошият дъх е нещо, което никой не иска да има. Той може да понижи самочувствието ви, да ви ограничи в общуването с хората, дори да повлияе зле на любовния и сексуалния ви живот. Ето защо със сигурност бихте искали да се отървете от него.

Какво подсказва лошият дъх за здравето ни?

Причините за лош дъх могат да са много – от недостатъчно добра устна хигиена до бактерии, до раздразнен стомах, вътрешни заболявания.

Каквато и да е причината, можете да премахнете лошия дъх с помощта на една вълшебна смес, която да си приготвите вкъщи с натурални средства.

Не е необходимо да дъвчете дъвки и да смучете бонбони постоянно, защото те могат да навредят на здравето ви заради захарта и другите вредни съставки, които съдържат.

Какво ви трябва, за да си приготвите домашна смес против лош дъх?

  • 2 лимона;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 1 чаена лъжица канела;
  • 1 щипка куркума;
  • 1 чаша хладка към топла вода;
  • 1 чаена лъжица сода.

Причини за натрапчиво лош дъх

Смесете всички съставки в стъклена бутилка. Затворете плътно и разклатете добре, докато се смесят изцяло. Можете да смесите продуктите в блендер или в тенджера, където да ги разбъркате по-добре, за да се разтворят.

Излейте сместа в бутилката. Разклащайте преди всяка употреба. Правете гаргара и жабурете със сместа 3 пъти на ден. Това ще помогне за неутрализиране на бактериите в устната кухина. Ще остави усещане за свежест и ще подобри дъха ви и лошия остатъчен вкус.

Канелата, медът и куркумата имат мощни антибактериални и антиоксидантни свойства. Те допринасят за намаляване на бактериалния растеж и стимулират подобряването на нормалната флора в устната лигавица.

10 начина да се спасите от сутрешния лош дъх

Содата алкализира и намалява киселинността в устната кухина, която е допълнително условие за развитие на бактерии. Лимонът и лимонената киселина в него разграждат остатъците от храна и също съдействат за потискане на бактериите.

Коментирай