Здраве и красота

Съвети за здраве и красота от Джейн Фонда

„За да останеш млад в сърцето си, в живота ти трябва да има любов.“

26.06.2023г. / 13 21ч.
Мария Василева
Снимка: Getty images

Снимка: Getty images

Тази икона на киното е свързвана не само с невероятната си актьорска игра, но и със забележителния си външен вид. 85-годишната Джейн Фонда изглежда зашеметяващо през цялата си пъстра кариера и това продължава до ден днешен. Но характеристиката ѝ не включва само киното, освен това тя е и политическа активистка, феминистка и не на последно място – фитнес-гуру. Най-спокойно можем да я наречем основателка и на модерните към днешна дата видео фитнес и аеробни тренировки. Според мнозина, те са все още едни от най-добрите домашни тренировки, които някога са правени.

В следващите редове ще ви представим уроци, които тя споделя. Ето и някои от тях:

Най-важното от всичко е здравето

В интервю за популярното списание People, Джейн Фонда споделя, че отдава на късмета начина по който изглежда, но и че затова допринасят и редовните тренировки както за тялото, така и за ума. „За да остарявате красиво, трябва да поддържате теглото си в здравословни граници, да поддържате здрави костите и сърцето си чрез редовни физически упражнения. Разбира се, не трябва да пушите и да прекалявате с алкохола“, допълва тя.

Актуални прически за дами със сребро в косите

Не се страхувайте да имате „секси“ прическа

Според коафьора на звездата, тя не се страхува да експериментира с прическата си и да опитва нови тенденции, които биха я накарали да изглежда по-млада и свежа. Много дами решават, че трябва да изглеждат по определен начин, който подхожда на годините им, но това е грешка.

Не спирайте да се движите

Въпреки че актрисата страда от остеоартрит, и е претърпяла сериозни операции на коляното и таза, Фонда се кълне в силата на физическата активност. „Най-важното нещо е да не спираш да се движиш. Аз все още тренирам, въпреки че напоследък го правя с леко забавено темпо. Не тичам, а ходя; не карам ски на писта, а просто обикалям гората със ски. Все още правя упражнения за съпротивление и йога, но с леко темпо. Никога няма да спра. Това е нещото, което правя, за да остана силна.“

Диетата, с която отслабна Адел

Изсветлете косата си

Според друг бюти съветник на Джейн Фонда, би трябвало с годините дамите да не се страхуват да изсветляват косата си. Това се отнася с пълна сила и за неговата звездна клиентка. Според Нейджин Занд, добавянето на малко светлина около лицето ще ви направи по-свежи. С годините косата губи блясъка си, ето защо можете да използвате продукт (като например гел-крем за коса), който да я накара да изглежда лъскава.

Използвайте смели сенки

Гримьорът Елън Бонджорно споделя: „Преди шест месеца Джейн ми каза: „Искам дълбок опушен грим.“ Бях учудена – за пръв път жена на тази възраст искаше такъв грим.“ Според мнозина именно способността да експериментира запазва свежия и младежки облик на Джейн Фонда.

Ти си това, което ядеш

В книгата ѝ със заглавие Prime Time има цяла глава, която е посветена на тази философия. В своето едноименно DVD тя споделя, че с напредването на възрастта клетките се регенерират все по-бавно, ето защо, всяка хапка е от значение. Нейните съвети накратко са: да се избягва рафинираната захар и прекалено големите количества сол; да се приемат повече сложни въглехидрати; цветни зеленчуци; да се набляга на консумирането на постни меса; да се приемат мултивитамини.

Поддържайте активни взаимоотношения

Според Джейн Фонда, поддържането на активни взаимоотношения с приятелите, семейството и партньора, е един от най-важните ключове към това човек да си остане млад. „За да останеш млад в сърцето си, в живота ти трябва да има любов. На първо място за мен са моите приятелки. Те ме карат да се чувствам щастлива.“

Младостта започва отвътре

„Най-важното когато остаряваш е да поддържаш духа и душата си. Сега съм доста по-щастлива и доста по-млада. „Добрите стари времена“ за мен бяха доста лоши. Истинските „Добри стари времена“ са сега.“

Коментирай