Здраве и красота

10 прически, подходящи за лятната ви ваканция

Приберете косата си в летните жеги

04.07.2023г. / 10 22ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Макар че летният сезон е свързан с много настроение и почивка, трябва да имаме предвид, че през този период е задължително да се предпазваме от вредните влияния на слънчевите лъчи и да полагаме допълнителни грижи за хидратацията на нашата кожа и коса. За много от дамите лятото е период, в който предпочитат да носят косата си вързана. Това обаче може да не е толкова добре за нея. Ето защо, в следващите редове ви предлагаме няколко прически, които са подходящи за топло време. Ето ги и тях:

Малко кокче с плитки 

Тази прическа е подходяща за всички дами, които харесват малките кокчета. Можете да си я направите много лесно и бързо у дома.

За целта – разделете косата си по средата на път. Вземете средно голям кичур от едната страна и го сплетете на плитка. Направете същото и от другата страна. Отделете горната част на косата си (около темето), заедно с двете плитки и направете малко кокче. 

Как да изберете подходящ бански според фигурата ви?

Обемна конска опашка със странична плитка

Разделете косата, сега обаче на страничен път. Отделете по-голяма част от нея в предната ѝ част и я сплетете на плитка. Повдигнете останалата част от косата си я вържете на опашка. Пристегнете допълнително, така опашката ви ще изглежда повдигната и обемна. 

“Фалшиви” странични плитки 

Разделете косата си на път. Вземете малкък кичур от предната част и го разделете на две. Започнете да усуквате двете части. Направете няколко усуквания и след това продължете, но със всяко следващо усукване взимайте малък кичур коса, докато стигнете до задната част на главата. Повторете същото и от другата страна. Накрая, вържете косата на опашка и пристегнете. Ще получите красива прическа, която е подходяща за горещите летни дни. 

Ярки маникюри с розово за лятото

Прибрана прическа 

За тази прическа ще ви трябват няколко ластика. Вземете по един кичур от двете страни на главата. Вържете го отзад с ластик и го усучете около самия него. Повторете това още няколко пъти, като за всеки кичур използвате различен ластик. Ще се получи красив ефект, който е подходящ за плажа. 
 

Официална лятна прическа 

За няколко секунди можете да преобразите горната прическа в официална. Просто сплетете останалата коса на плитка. Този стил е подходящ за лятно парти или пък сватба на плажа. 

Модели бански за лято 2023

Странични кокчета 

Разделете косата си на път. Вържете я на две малки опашки в горната част. Направете кокче от всяка страна и закрепете с фуркети. 

Повече обем 

Отделете предната част на косата си, тупирайте с подходящ гребен и напръскайте с лак. След това върнете косата си назад и загладете стърчащите косъмчета. Сложете подходяща диадема или сатенена лента за коса. 

Маникюрите на звездите

Висок кок с плитка 

Вържете косата на конска опашка. Сплетете я на плитка, като я завържете накрая. Оформете плитката като кок и прикрийте стърчащите косъмчета с фуркети. 

 

Две рибени кости 

 

Разделете косата на две части, като прекарате път през средата, чак до тила. Сплетете двете части на рибена кост, която стига до там и вържете с ластик. Нека косата надолу пада свободно, а не е сплетена на плитка. 

Плажни вълни 

За да постигнете ефекта на т.нар “плажни вълни”, измийте косата си и я оставете леко да изсъхне. Докато е още влажна, навийте я с помощта на колан, или пък ако искате по-ситни къдрици, изполвайте хартия. За предпопитане е да спите с навитата коса. На сутринта ще имате прекрасни къдрици. Разрешете с гребен и оформете с пръсти и пяна за коса небрежни къдрици. По желание, можете да приберете косата от едната стана. Фиксирайте с шнола. 

Коментирай