Здраве и красота

Натурален еликсир за понижаване на пикочната киселина

Вълшебна напитка за превенция на подагра и натрупване на кристали в организма

08.11.2023г. / 15 43ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Повишената пикочна киселина в тялото е основа за развитие на сериозни състояния, като подагра, камъни в бъбреците, проблеми с отделителната система и пикочните пътища. За да избегнете подобни проблеми със здравето е важно да се стремите към контролиране на нивата на пикочна киселина в тялото.

Храни, които повишават риска от камъни в бъбреците

Можете да го постигнете, като редовно си приготвяте една чудесна напитка за понижаване на пикочната киселина. В нея се съдържат единствено природни съставки, които имат мощта да намаляват нейните нива в организма.

Как да си направите натурален еликсир за понижаване на пикочната киселина?

Трябват ви:

  • 1 краставица;
  • 1 зелена ябълка;
  • 5 стръка целина;
  • 1 връзка магданоз;
  • Сокът от 1 лимон;
  • 50 г пресен джинджифил, обелен и настърган.

Какво да консумирате и какво не, ако имате камъни в бъбреците (галерия)

Свързани статии

Смелете всичко в блендер или с пасатор. Ако се налага, добавете само малко вода, никаква друга течност. Изпийте веднага. Приготвяйте си по една такава чаша всеки ден по два пъти сутрин и вечер на гладно.

Тази прекрасна полезна напитка има невероятни ползи в контрола на пикочната киселина, но и не само. Тя е ефективна за балансиране на кръвната захар, холестерола, теглото, стимулира отслабването.

Домашни лекове за изхвърляне на камъни от бъбреците

Добре е напитката да се пие редовно до постигане на баланс в стойностите на пикочната киселина. По този начин ще предпазите бъбреците от кристали и образуването на камъни. Кристалите се натрупват и по костите, ставите, меките тъкани, като причиняват болки, възпаления, сърбеж.

Коментирай