Здраве и красота

Race for the Cure – пети маратон за борба с рака на гърдата на 1 октомври

25.09.2023г. / 08 59ч.
Аз жената
Race for the Cure – пети маратон за борба с рака на гърдата на 1 октомври

Благотворителното спортно събитие в подкрепа на женското здраве в България Race for the Cure става на 5 години.

От CancerCare обявяват, че за пета подред година Race for the Cure ще се проведе в България. Това е едно изключително и същевременно от най-значимите и очарователни събития в подкрепа на женското здраве в цяла Европа.

Хиляди хора за тези няколко години се регистрираха да тичат в името на по-добра профилактика. Всички средства от билети се предоставят за безплатна профилактика през лекари в цялата страна.

Можете да се регистрирате оттук: https://www.raceforthecure.eu/en/Races/Race/Id/3

Race for the Cure не е просто обикновено състезание, това е живото сърце на солидарността и подкрепата към всички жени, които ще се изправят, изправили са се и са победили в битката с рак на гърдата.

Организаторите споделят, че благодарение на събитието са осигурили безплатни профилактични прегледи за повече от 3400 жени в страната. Този октомври и вие можете да бъдете част от тази невероятна мисия, като се регистрирате и помогнете не само за повече безплатни профилактични прегледи, но и за повече осведоменост за борбата с рак на гърдата.

Най-голямата цел на Race for the Cure е да се насърчи ранното откриване на това заболяване и да осигурим възможно повече безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в страната. Всяка една регистрация е една крачка напред към постигането на тази благородна цел. Race for the Cure е за всички нас. За майки, дъщери, сестри, приятели, колеги, познати и дори непознати.

Race for the Cure се превърна в наша традиция и като такава мястото отново е Южен парк, статуята с гълъбите, датата е 1 октомври с начален час 10:00 часа. Стартовете са в 12:00 ч. за бягащите и 12:10 за пешеходната дистанция.

За да загреем за бягането, на 29 септември се организира концерта Race for the Cure: Rock. Експлозивното шоу на Odd Crew, Jeremy?, OVERHOOK, Them Voices и People of Maha ще зареди с добра енергия публиката часове преди старта на българското издание на Race for the Cure. Мястото е Арена София, Колодрум, Борисова градина, а началото е от 18:00 часа.

Коментирай