Здраве и красота

Топ тенденции в маникюра за есен 2023

Обагрете ноктите в черен мат

04.10.2023г. / 16 01ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

В последно време маникюрът изживява истински ренесанс – формите и цветовете на ноктите стават все по-интересни и дамите са склонни да експериментират с тях. Това става все по-лесно, особено с наличието на гел лаковете, удължителите, каучуковите бази и всички други помощни материали. Но къде ще ни отведат тенденциите тази есен? Ето и някои от тях, на които си струва да обърнем внимание:

Сивият хром превзема и ноктите

Металическите отблясъци на сивото безспорно са един от най-големите трендове тази година. Виждаме ги навсякъде – в чантите, в обувките, в панталоните, а защо не и върху ноктите? Не се колебайте и комбинирайте смелия нюанс с части от вашето облекло. За радост на всички, сивият хром отива както на по-къси, така и на по-дълги нокти.

Нокти

Синьо-сиви нюанси

В старанието си да блеснат, големите козметични компании буквално „измислят“ нови цветове. Такъв е случаят и с този синьо-сив нюанс. Ако харесвате неутралните, минималистични нокти, то този стил е точно за вас. Лесно можете да го комбинирате с любимите си дънки, дънково яке и кецове. Това е идеално и за тези дами от вас, които все още не са готови да преминат към по-тъмни краски.

Свързани статии

С цвят на лате

Просто няма как, говорейки за есента, в съзнанието ни да не изникне кафявият цвят. Този път обаче той е с леко млечен оттенък, който изключително много напомня цвета на топло, ароматно лате. Този нюанс ще допълни идеално есенната ви колекция от дрехи и аксесоари и ще пасне много добре на цвета на кожата ви – без значение дали той е по-светъл или пък по-тъмен.

Черешови нокти

Нокти

Може би знаете, че един от топ цветовете през този сезон ще е червеното. Ето защо, не е случайно, че то ще присъства и в маникюра. Спомнете си за безгрижните летни дни и се осмелете да бъдете дръзки и секси. Комбинирайте изкусителните нокти с огнени дрехи и бъдете звезда!

Вижте 10 идеи за маникюр в есенни цветове:

Тъмен френски маникюр

Френският маникюр отдавна се е превърнал в непреходна тенденция. През тази есен той отново е тук, но обичайната светла черта е заменена с по-тъмна – тя може да бъде кафява или черна – в зависимост от вашите предпочитания. Завършете с блестящ топ лак и комбинирайте с любимите си есенни аутфити.

Нокти тип „черупка на костенурка“

Виждали сме всякакви животински принтове, но според модните експерти, през този сезон особено актуален ще е този на черупка на костенурка. Природата отново е най-големият вдъхновител и ни подтиква да комбинираме прекрасните кафяви багри на това симпатично животинче. Можете да „украсите“ всичките си нокти с този тренд, или пък да го използвате за акцент.

Нокти „котешко око“

Нокти

Такъв вид нокти създават илюзия за текстура. Блестящият лак за нокти или гел котешко око, създава хипнотизиращ двуцветен ефект, който изглежда точно като кадифе. Този елегантен и разкошен външен вид ще бъде една от водещите тенденции за ноктите през зимата на 2023 г.

Черен мат

За всички, които са любители на тъмните краски и готик стила – тази тенденция ви дава свобода да развихрите и най-тъмните си страсти. Както знаем, черното е винаги на мода, а през тази есен то идва, но този път с матов завършек. Ако искате да бъдете модерни и стилни – тази тенденция е точно за вас.

Коментирай