Здраве и красота

Грешки в грима, които правят кожата уморена и състарена

Ако искате свеж вид на кожата, не ги допускайте

13.11.2023г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Грешки в грима, които правят кожата уморена и състарена

Умореният вид на кожата състарява и ви прави да изглеждате не толкова добре, колкото всъщност бихте могли. Всичко това може да се прикрие с грим, но неправилната му употреба може да има тъкмо обратния ефект. Някои грешки в грима могат да направят кожата ви да изглежда вяла и уморена, отпусната и състарена. 

Кои са грешките в грима, които правят кожата уморена и състарена?

Погрешна употреба на фон дьо тен

Фон дьо тенът може да ви помогне да прикриете някои несъвършенства, но може и да е причина да ги подчертаете, ако не го използвате правилно. Поставянето на големи количества фон дьо тен крие риск от напластяване в зоните, в които се образуват гънки. 

Важно е да разнасяте фон дьо тена с помощта на четка или тампон, така че да го разпределите равномерно, а и за да отнемете от излишното количество. Многото фон дьо тен ще направи фините линии и бръчките още по-видими и ще изглежда като маска. 

Не използвате хидратиращ крем преди грима 

За да изглежда свежа, кожата се нуждае от хидратиране преди поставянето на грима. Това ще ѝ придаде ярък, гладък и нежен вид. Гримовете имат негативен ефект, като в повечето случаи пресушават кожата. 

Затова тя се нуждае от добър овлажняващ крем като основа преди да започнете с поставянето на пластовете грим

Свързани статии

Нанасяте прекалено много спирала 

Иска ви се да подчертаете миглите си и да ги накарате да пърхат като пеперуди по лицето ви? Тогава недейте да поставяте толкова много спирала. Ще получите обратен ефект. Очите ви ще изглеждат натежали, уморени. 

Напластената спирала се слепва и прави миглите да изглеждат по-скоро изцапани, отколкото гримирани деликатно и изящно. 

Същото важи за очната линия и молива за очи. Не прекалявайте с тях, защото придават уморен вид на кожата, когато са в излишък. Прекалено плътната и черна линия около окото го затваря оптично, придава уморен вид и нежелана подпухналост

Не добавяте руж 

Много жени смятат ружа за излишна стъпка от рутината в грима. Всъщност не е така и той именно може да ви помогне да изглеждате по-свежи. 

За да придадете по-свеж и сияен вид на кожата, добавете лек щрих с помощта на руж. Той ще подчертае съвършенствата и предимствата на лицето и скулите, като ще направи кожата по-свежа. 

Коментирай