Здраве и красота

Трикове за нежна кожа, които действат през нощта

Красотата се случва и нощем, докато спите

27.10.2023г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Трикове за нежна кожа, които действат през нощта

Кожата се нуждае от постоянна грижа, за да е жизнена, млада, здрава и сияеща. Можете да се погрижите за нея и през нощта, когато не докосвате лицето си и то не е изложено на външни влияния, изпотяване, грим и други обстоятелства. В този момент кожата поема дълбоко това, с което ще я дарите и е добре да се възползвате от мига. 

Кои са триковете за мека и нежна кожа, които действат през нощта?

При загрубяла кожа на краката 

Вземете чифт памучни или хавлиени чорапи. Напоете ги със зехтин, кокосово масло или обикновен вазелин. Обуйте ги и след това отгоре обуйте още един чифт, за да не изцапате спалното бельо. Спете с така напоените чорапи всяка нощ в продължение на поне 2 седмици, докато не видите ефект. 

Чорапите ще помогнат да не избършете така лесно средството за омекотяване, което сте избрали, а ще помогнат да се поеме добре от кожата. 

Свързани статии

При загрубяла кожа на ръцете и пръстите 

Кожичките загрубяват и се разраняват, особено през есента и зимата, когато условията стават все по-агресивни. Не чакайте да започнат да се закачат по дрехите ви и вместо да ги дърпате или гризете, погрижете се за тях. 

Мажете кожата на ръцете и пръстите с кокосово или чисто бадемово масло. Те ще проникнат в дълбочина и ще омекотят грубата кожа. 

При напукани устни 

Напуканите устни трудно могат да се излекуват с балсами, защото те предизвикват зависимост заради веществата, които съдържат. Те невинаги са полезни, а и ви карат да нанасяте още и още без успех. 

Вместо това мажете устните всяка вечер с чисто бадемово масло. То е най-добрият природен лек за напукани устни. Със същия успех можете да нанасяте и кокосово масло. 

При напукана кожа на ръцете 

Ако кожата на ръцете ви е твърде напукана и болезнена, поправете този проблем с помощта на зехтин. Той попива дълбоко в кожата, като внася в нея ценни мастни киселини. 

Те хидратират и подхранват, като възстановяват кожата откъм дълбоките ѝ слоеве и стимулират обновлението на кожните клетки. 

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
maria_asenova1@abv.b ( преди 6 месеца )
Тьрся си костюм сако и Панталон защо няма големи размери XXL XXXL
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време