Здраве и красота

Подхранваща есенна маска за коса с тиква

Тиквата е все още в разгара на сезона си – възползвайте се

01.12.2023г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Подхранваща есенна маска за коса с тиква

Тиквата е един от най-здравословните есенни сезонни природни продукти. Тя е прекрасен източник на витамин С, Е и А, бета-каротин и множество антиоксиданти, полезни за здравето. Богата е и на магнезий, важен за сърцето, мускулите, нервната система. 

Тиквата има множество ползи за организма при консумация, но тя е невероятно полезна и прилагана външно. Можете да подхраните косата си с нея, като си направите чудна есенна маска за подхранване на изтощената и повехнала коса. 

Маската с тиква възстановява уврежданията, подхранва косъма, хидратира и доставя ценни витамини и минерали, необходими на косъма, за да заблести отново. 

Свързани статии

Как да си направите подхранваща есенна маска за коса с тиква?

Съставки:

  • 1 чаша сварена или печена тиква на пюре;
  • ¼ чаша кокосово масло, разтопено;
  • 2 супени лъжици мед;
  • 1 супена лъжица канела;
  • 1 супена лъжица зехтин.

Смесете всички съставки в блендер или с пасатор, докато се получи гладка смес. Нанесете върху влажна коса. Увийте с кърпа и оставете да престои поне час, а може и за цяла нощ. След това отмийте с хладка вода и мек шампоан. 

Правете маската два пъти седмично за най-добри резултати. Не забравяйте след това да нанесете подхранваща маска без отмиване или балсам за дълбока хидратация. 

Коментирай