Здраве и красота

Как да избегнем "йо-йо" ефекта след диета?

22.08.2008г. / 13 35ч.
Аз жената
Как да избегнем "йо-йо" ефекта след диета?

Дали да продължим диетата по-дълго? Или да скочим директно на друга? Не, ключът е на съвсем различно място...

Почти всеки знае какво е "йо-йо" ефект, защото го е изпитал на гърба си. За съжаление този синдром се наблюдава при 90% от случаите след диета. Нека да припомним какво представлява. Обикновено се сваля от 2 до 5% от теглото и веднага след като приключите диетата, започвате да качвате докато качите повече, отколкото сте свалили. Или казано с други думи - сваляте 5 кг. качвате 10.

Как да се отървем от този така нежелан ефект?
Да приложим диетата по-продължително? Не, това определено ще е още по-лошо.
На първо място, не трябва да забравяте че към всеки проблем е добре да се подхожда професионално. Тогава да се обърнем към диетолог? Да, но диетолозите само ограничават, "това яж, това - не", всичко това те натоварва по един или друг начин. А и като че ли нещо липсва от разгадаването на този пъзел.

Какво още е нужно?
Двигателната програма! Не може да се прилага хранителен режим без съответния двигателен режим. Само в тези случаи гарантирано няма да получите така нежелания "йо-йо" ефект. И ето защо всеки, който иска да се раздели трайно с излишните килограми, трябва да е наясно, че хранителен без двигателен режим води до "йо-йо" ефект.

Тогава потърсете услугите на специализираните заведения за отслабване - т.нар. "дебелариуми"... да, наистина така им казват. Много смешно, нали? В тези дебелариуми има много добре съчетани хранителни и двигателни режими, заниманията са групови и това е повод за нови запознанства и приятни емоции.
А може би някой от вас вече са били на такова място и може да отразите впечатленията си в нашия форум?

На www.debelarium.com можете да намерите много полезни съвети за отслабване, лични истории, форум, каталог с популярните дебелариуми в България, както и актуалните оферти на Дебелариум "Калоян" – сигурен начин за отслабване.

www.debelarium.com – БГ сайтът за отслабване.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Neli ( преди 11 години )
kade moga da nameria primerna dieta na Pier Dukan
отговор Сигнализирай за неуместен коментар