Здраве и красота

Маски за подхранване на кожата на ръцете

За меки и красиви ръце

18.04.2024г. / 06 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грижим се всекидневно за кожата на лицето и тялото си, но забравяме за тази на ръцете. Е, може би някои от вас ще кажат, че нанасят крем за ръце редовно. Но дали това е достатъчно като грижа? Деликатна и нежна, кожата в тази област на тялото също има нужда от ексфолиране, дълбоко възстановяване, всекидневна хидратация. За всичко това бихме могли да закупим подходящи продукти, сред които са и маските за ръце. 

Свързани статии

Този вид маски имат редица предимства. Прилагането им допринася за възстановяването на хидратацията и липидите на кожната бариера. Всеки ден излагаме ръцете си на влиянието на околната среда, различни видове сапуни, препарати за почистване на дома, на съдове. Всичко това оказва влияние върху състоянието им. В резултат кожата на ръцете става суха, дехидратирана, загрубява.

Свързани статии

От друга страна, нанасянето на подходящи кремове, ексфолирането на кожата им един-два пъти в месеца и прилагането на маски, може да ни помогне да поддържаме добър външен вид на ръцете си. Не забравяйте, че ръцете и шията са едни от първите места, които издават възрастта на една жена. Маски за ръце може да закупите от аптеки, дрогерии, магазини за козметика, но може да си приготвите и у дома.

Готови маски за ръце се предлагат според нуждите на всяка дама – пилинг маски, подхранващи, подмладяващи, срещу пигментни петна и други.

Маска за ръце с мед и авокадо

Необходими съставки:

  • 1 чаена лъжичка мед;
  • 1 чаена лъжичка кокосово масло или зехтин;
  • ¼ зряло авокадо;
  • 2 капки етерично масло от роза – по желание.

В купичка пасирайте авокадото, след което добавете всички останали съставки и разбъркайте добре. Маската се нанася върху предварително измити и изсушени ръце. Оставете я да действа 15 минути и изплакнете с хладка вода.

Свързани статии

Маска за ръце с какао и мед

Необходими съставки:

  • 2 лъжици какао на прах;
  • 2 лъжици мед;
  • 1 лъжица кокосово масло;

В купичка комбинирайте много добре съставките. Нанесете маската върху предварително измити и подсушени ръце с леки масажни движения. По този начин ще направите и лек пилинг на кожата. Оставете маската да действа 10-15 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Маска за ръце със сметана

Необходими съставки:

  • 1 супена лъжица заквасена сметана;
  • 1 чаена лъжичка зехтин;
  • няколко капки пресен лимонов сок – по желание. 

Всички съставки се комбинират добре. Нанесете маската върху ръцете и оставете да действа 10 минути. Изплакнете с хладка вода.

При добра поносимост на кожата на ръцете правете тези маски 3-4 пъти в месеца.

Коментирай