Как да избегнем вагиналните инфекции през лятото

Едно спокойно лято с Bactology Femin

19.06.2024г. / 13 13ч.
Аз жената

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Снимка: Bactology Femin.

Снимка: Bactology Femin.

Искате ли да знаете една удивителна тайна? Тялото ни е дом на над 100 трилиона микроорганизми! Бактерии, гъбички, вируси и други микроорганизми естествено съжителстват в нас, играейки ключова роля за нашето здраве и оцеляване.

Сред тези микроскопични герои са пробиотиците – бактерии, които не само правят нашите стомаси щастливи, но и помагат за контрол на теглото, поддържане на имунната система, подобряват настроението ни (да, правилно прочетохте!) и, много важно, защитават вагиналната микрофлора от инфекции. Последната тема е особено актуално през летния сезон и си заслужава да я разгледаме в следващите редове.

Лятото: Сезон на слънце и микроби

Лятото е време за забавления, слънце и море, но също така е и идеално за развитие на бактерии и гъбички, които също обичат топлината и влагата на морския бряг и басейните. И докато си лежим на пясъка с мокър бански, възможността патогенните микроорганизми във вагината да се умножат, нараства. Вагиналните инфекции често се влошават през любимите ни месеци от годината и започват да се появяват оплаквания. Симптомите включват сърбеж, болка и неприятни течения, които традиционно се лекуват с антибиотици и/или антимикотични средства. Но има по-добър начин да се избегне този порочен кръг.

Bactology2

Царството на лактобацилите

Лактобацилите доминират в здравата вагинална микрофлора, като формират 90% от микроорганизмите в нея и създават киселинна среда, благоприятна за тяхното развитие. Поддържането на киселинно pH между 3.8 и 4.5 е критично за предотвратяване на различни инфекции, като кандидоза, бактериална вагиноза и цистит, които засягат три от четири жени, особено тези в детеродна възраст. В много случаи тези инфекции са склонни към рецидив, което може да доведе до сериозни усложнения, включително безплодие, ако не се лекуват навреме.

Lactobacillus acidophilus е ключов за поддържането на вагиналното здраве, а Lactobacillus rhamnosus също играе важна роля за здравословната вагинална микрофлора. Как можем да гарантираме достатъчното наличие на тези полезни бактерии?

Въпреки че киселото мляко, кефирът и туршиите съдържат пробиотици, техните количества често са недостатъчни и не всички са от рода Lactobacillus. Затова на българския пазар е представен Bactology Femin, уникален пробиотичен продукт с 50 милиарда активни лактобацили на доза, който не само предпазва от вагинални инфекции, но и подпомага лечението на вече възникнали такива.

Може да се чудите как оралният прием на пробиотици може да защити вагиналната микробиота. Обяснението е просто: храносмилателната и пикочо-половата система на жените са свързани чрез чревно-вагинална ос и споделят сходни микроорганизми. Нарушения в микрофлората на едната система влияят и на другата, така че редовният прием на пробиотици може да възстанови здравето и на двата микробиома.

Bactology5

Bactology Femin: Пет щама лактобацили във всяка капсула

Bactology Femin е вашият вагинален пробиотик – идеална защита срещу вагинални инфекции, съчетавайки силата на пет ключови щама лактобацили: Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus rhamnosus и Lactobacillus fermentum. Продуктът е напълно натурален, създаден с особено внимание към нуждите на женския организъм. Обогатен е с телешка коластра за укрепване на имунната система и с екстракт от българска роза Дамасцена за мощно антиоксидантно действие.

Включва също пребиотика арабиногалактан, който е храна за полезните бактерии. Подходящ е за употреба от жени във всички възрастови групи – от пубертета до менопаузата. Редовната употреба на две капсули Bactology Femin всеки ден, в рамките на 30 минути след хранене, гарантира не само вагинален комфорт, но и подобрява общото здравословно състояние.

Погрижете се за своята интимна хигиена отвътре, като поръчате Femin на www.bulgarbiotic.bg

Bactology3

Допълнителните ползи от употребата на Bactology Femin включват:

  • Регулира стомашно-чревната и вагиналната микрофлора;
  • Подобрява процеса на храносмилане;
  • Потиска желанието за консумация на сладки и нездравословни храни;
  • Ускорява метаболизма и спомага за изгарянето на мазнини;
  • Действа детоксикиращо и диуретично, извеждайки токсините и излишните течности от тялото;
  • Помага за намаляване на теглото и обиколката на талията;
  • Възстановява бактериалния баланс, нарушен от антибиотично лечение;
  • Стимулира имунната система;
  • Облекчава стомашно-чревни проблеми като запек, диария, подут корем и газове;
  • Оказва положително въздействие върху настроението;
  • Подобрява здравината на косата, кожата и ноктите;
  • Оказва подмладяващ и тонизиращ ефект;
  • Поддържа естествения хормонален баланс в организма.

Bactology4

Здравословни съвети за лято без грижи

Това лято няма нужда да се притеснявате за вагиналните инфекции, благодарение на Bactology Femin. Осигурете си спокойствие и увереност, наслаждавайки се на морето и слънчевите дни. За да поддържате оптимално интимно здраве, помнете, че не е достатъчно само редовното приемане на пробиотици.

Внимавайте за добрата интимна хигиена, избягвайте вагиналните душове и не използвайте обикновен сапун за миене на вагиналната зона, тъй като той може да наруши естествения pH баланс.

Вместо това изберете специализирани интимни гелове. Редовно сменяйте превръзките и тампоните, консумирайте повече течности и се придържайте към здравословен хранителен режим, избягвайки захарта и алкохола, които могат да подхранват патогенните микроорганизми. Носете памучно бельо и сменяйте мокрите дрехи след плаж или тренировка.

Спазвайки тези препоръки, ще се насладите на прекрасно лято и ще може да се отдадете на любимите си занимания без притеснения!

Bactology6