Здраве и красота

Започва записването за 3200 безплатни прегледи срещу рак на гърдата

14.10.2008г. / 14 55ч.
Аз жената
Започва записването за 3200 безплатни прегледи срещу рак на гърдата

Започва записването за 3200 безплатни прегледи срещу рак на гърдата

От утре, 15 октомври 2008 г., започва записването за 3200 безплатни профилактични прегледа срещу рак на гърдата в столицата, от кампанията “От любов към живота”. За да даде личен пример на столичанки, първа на преглед ще се подложи Посланикът на добра воля на кампанията Мария Гроздева. Всяка жена, която желае да последва примера й, може да се запише на телефона на Регистратура в Национален онкологичен медицински център – София – 02/807 62 79, където ще се провеждат прегледите. Безплатните прегледи ще стартират на 5-ти ноември, а техният брой е равен на участниците в Първия национален поход срещу рака на гърдата на Avon, който се проведе през септември.

Освен прегледите в София, има още 1000 прегледа, които вече се провеждат в градовете Елена, Севлиево, Червен бряг, Тетевен и Трявна. Точният график и начините на записването можете да откриете в сайта на кампанията www.otlubov.com.

“Подлагайки се на редовен преглед, аз се чувствам спокойна за своето здраве и бъдеще. Нека не забравяме, че ние сме тези, които дават живот, но и тези, които го съхраняват. Десетте минути, които ще отделим за преглед, ще ни гарантират живот, в който ще се радваме на семейството си”, заяви Мария Гроздева.

Според официалната статистика на Българския национален раков регистър всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 500 жени.

В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е 100% лечим.

* * *

Мария Гроздева и Цветана Манева са новите посланици

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мрън ( преди 11 години )
Миии, може би трябва да се питат самите организатори, самата фирма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
живка ( преди 11 години )
чудесно е че има танава анция, но защо тези анциите са само в тези градове? Защо в нашия град няма безплатна анция с мамограф,Имаше наскоро,но платен преглед без мамограф.За съжаление Силистра е забравена и от бог.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар