Здраве и красота

Маска за красиво лице с картофи

22.10.2008г. / 10 00ч.
Аз жената
Маска за красиво лице с картофи

Една от достъпните и лесни за приготвяне есенни маски в домашна обстановка е картофената маска за лице.

Картофите имат високо съдържание на калий и витамини, особено богати са на витамин C. Но трябва да се има предвид, че младите картофи имат по-малко токсични химикали и когато си правим маска от тях е добре да съблюдаваме да не са престарели.

Картофите действат особено благотворно на мазна кожа. Например, маска от суров настърган картоф е лесна и бързо приготвяща се. Тя действа изключително добре на сухата и лющеща се кожа. Препоръчва се за хора с чувствителна кожа и такива, които са склонни към алергии.

Суровият картоф действа облекчаващо и при хора с мигрена. Суровият картоф се нарязва на кръгчета и в легнало положение се нарежда върху челото и слепоочията, като парчетата се пристягат с кърпа. Същият ефект се получава и когато суровият картоф се рендоса.

Отоците и тъмните кръгове под очите могат да се тушират също със силата на картофа.

Вземате един картоф, сварявате го (може и с обелките), след което го разрязвате наполовина и като поизстине го слагате под очите си. Полежавате така около половин час, слушайки любимата си музика, след което ще усетите, че сте освежени и видимо подмладени.

Изпробвайте тази маска за около два месеца по веднъж в седмицата, след което споделете с огледалото резултата.

* * *

Как да се грижим за устните си
Нежна грижа за лицето
Гроздов сок за кадифена гладкост
Маска от извара

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Mariam ( преди 11 години )
do ha-ha-ha:ami mojete da go iziadete sa6to sas pileto....no tova e istinata za le4ebnite darbi na kartofa.az bih napravila tazi maska s goliamo udovolstvie.blagodaia vi za savetite v tozi populiaren journal...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
хахаха ( преди 11 години )
това нещо като рецепта за пиле с картофи ли е:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар