Здраве и красота

Хлорираната вода е вредна – какво да правим?

10.03.2009г. / 09 50ч.
Аз жената
Хлорираната вода е вредна – какво да правим?

Хлорирането се постига като към водата, с цел дезинфекция се прибавят трихолометани, които обаче не са особено благосклонни към човешкото здраве и не само. Ако налеете чешмяна вода в аквариума с новите си рибки, вероятността да преживеят и десет минути в хлорна вода е минимална.

Как да избегнем хлорираната вода – тя е на всякъде?

Да пием хлорирана вода е вредно – следователно трябва да се запасим с минерална или трапезна вода, която да използваме и за готвене.

Ако си вземем душ с гореща хлорирана вода или плуваме в хлориран басейн – трихолометаните в кръвта се повишават. Можем да избегнем хлорирането като сложим филтър на душа или пък когато си вземаме вана, първо да налеем гореща вода и да изчакаме да се охлади до необходимата ни температура.

А за да противодействаме на стареенето на кожата, която причинява хлорът, след баня можем да втриваме в кожата си разреден разтвор на витамин C.

Според статистиката 89,9% от хората имат алергии и проблеми с косата и скалпа, заради хлорираната вода.

Хлорираната вода причинява проблеми с кожата като суха кожа, алергии и бързо стареене. Можем да противостоим с хидратиращи кремове и лосиони със съдържание на витамин C.

В комбинация с хроничната умора, постоянните диети, лошото кръвообращение, боядисването и къдренето на косата се стига до сухост и чупливост на косъма, краищата цъфтят и косата губи блясъка, здравината и красотата си. Следват проблеми като косопад, пърхот и омазняване.

Освен че използваме балсами и специални шампоани, можем да се стараем и да намалим използването на хлорирана вода.

Когато знаем всичко това за хлорираната вода вече легендите, че от дъждовната вода расте косата няма да ни изглеждат смешни, а точно обратното – ще събираме изворна и дъждовна вода за освежаващи бани за косата ни.

Проблем е обаче и да намерим чиста дъждовна вода, затова разходките сред природата са силно препоръчителни.

* * *

Минералната вода

Коментирай