Здраве и красота

88% по-малко предписани от лекар антибиотици при деца, ваксинирани навреме

22.10.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
88% по-малко предписани от лекар антибиотици при деца, ваксинирани навреме

Над 110 ваксини Vaxigrip дари днес Aventis Pasteur на децата от S.O.S. селищата в България. На малчуганите от селището в Дрен компанията подари един ден в Sofia Land с много забавления, обяд и кино прожекция. Събитието е финално за седмицата за имунизиране против грип, която Aventis обяви. В рамките на пет дни промо екипи раздаваха информационни листовки в страната за превенцията срещу грип.

Близо 90% от ваксинираните през есента против грип деца не се налага да пият антибиотици през грипния сезон. Това стана ясно след последните проучвания на производител № 1 в света на противогрипни ваксини Aventis Pasteur. При ваксинираните против грип деца, в сравнение с неваксинираните, са регистрирани следните параметри: 70% по-малко отсъстващи деца от училище, 88% по-малко оплаквания от възпаления на ушите, 91% по-малко посещения при лекар и 100% намаление на отсъствието от работа на възрастните (за да се грижат за децата си).

Единствената ваксина, специално разработена и предназначена за деца, е ваксината Vaxigrip Junior. За деца от 6 до 36 месеца се използва дозировка от доза от 0, 25 ml. За възрастни и деца над 3 години се поставя доза от 0, 5 ml. На деца под 8 годишна възраст, които преди това не са били ваксинирани, трябва да се приложи втора доза най-късно до 4 седмици. Имунизацията трябва да се извърши чрез мускулно или дълбоко подкожно инжектиране.

Aventis Pasteur е производител № 1 в света на противогрипни ваксини. Компанията е основен партньор на редица международни институции, свързани с общественото здравеопазване. Aventis Pasteur развива и подпомага системите за надзор върху грипа в различни части на света, участва в подготовката на пандемични планове, инвестира значителни средства за изследване и развитие на нови противогрипни ваксини, необходими при заплаха от настъпваща пандемия. Противогрипните ваксини на Aventis Pasteur са регистрирани в повече от 100 държави, а над 1 милиард от тях са приложени досега.

Коментирай