Козметика и грим

Козметични навици, които да следваме през новата година

В новогодишната нощ си обещаваме да се грижим повече за здравето и красотата си

03.01.2013г. / 16 09ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всяка Нова година, след звъна на чашите, пълни с шампанско, наум си обещаваме да сме по-добри, по-грижовни към себе си и близките. Част от това обещание включва и грижата към здравето и красотата ни. Няма как да имаме хубава външна визия, ако отвътре не сме се погрижили тялото и умът ни да са здрави.

За да сме в добра форма през цялата година не се изискват много усилия, стига и малкото, което правим, да е с постоянство и успехът ще е налице. Ето кои козметични навици е добре да следваме винаги:

Косата

1. Редувайте шампоаните. За по-здрава и блестяща коса, може да сменяте обикновения шампоан със сух такъв. Това е особено важно през зимата, когато честото миене с шампоан в комбинация със студения зимен въздух могат да изсушат косъма неприятно.

Свързани статии

2. Ползвайте маски

Маските за коса са важно допълнение към грижата за прическата ви. Не е необходимо да купувате маска от бюти зоната, достатъчно е да надникнете в хладилника или кухненския шкаф, да откриете подходящите съставки за домашна маска и готово!

Лицето

1. Вечното правило – никакъв грим през нощта. Най-вредният навик, който признайте си, всяка жена има, е да си ляга с грима. Загърбете мързела и превърнете почистването на лицето в задължителен ритуал вечер. Няма по-голяма вреда за кожата на лицето от това да е в продължение на 8-12 часа покрита със силни химикали, каквито се съдържат в козметичните продукти на тоалетката ни.

Ако се случи, че излезете навън и преспите на чуждо място, без да сте взели почистващ лосион за лицето, добре е в дамската чанта винаги да носите почистващи мокри кърпи за лице. Не почистват кожата идеално, но е по-добре от това да заспите с грима.

2. Отново, маската за лице е задължителна! Купена или домашна, маската за лице един път в седмицата трябва да се прави, за да поддържа тена ви равен и кожата блестяща.

Коментирай