Козметика и грим

Млада жена живее една година без грим

И става по-красива и по-уверена

06.02.2013г. / 13 00ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Фиби Бейкър Хайд от щата Масачузетс живее една година без да ползва грим. Тридесет и осемгодишната майка на две деца започнала интересния експеримент, отказвайки се не само от посещения в козметичния салон, но и от почти всякаква козметика. Резултатът – чувства се по-добре от всякога, красива и уверена в себе си.

Фиби не е подстригвала косата си, заключила е в чекмеджето си дори епилатора. Надявала се, че по този начин ще се почувства по-свободна. Както написала в дневника си – постепенно започнала да прилича на мъж: „Грижех се за външността си, както го правят повечето мъже – съвсем малко дезодорант против изпотяване след душ, малко гел на косата и излизах на улицата“ – споделя тя.

Свързани статии

Започнала експеримента си през 2007 г., когато със съпруга си се преместили да живеят в Хонг Конг. Там я чакали безброй изкушения, тъй като огледалата били на всяка крачка. Преди да забрави за гримовете тя се описва като „изнервена, неуверена в себе си жена, намираща се в състояние на война с обкръжаващия ме свят“, съобщава MedikForum.

„В този момент изоставих козметичната си чантичка, купуването на новите дрехи, прическите във фризьорския салон, бижутата и другите женски аксесоари на красотата. Малко хора знаеха какво бях решила. Трябваше ми малко време, за да убедя мъжа ми в правилността на решението ми. Особено ми беше трудно да му обясня за отказа ми да поддържам дори прическата на интимното място.“

Дните минавали и Фиби забелязвала, че много се харесва в новия си образ. Дошло време да експериментира с наличните дрехи в гардероба, които с години не били обличани, а сега ги съчетавала по нов начин. Открила, че животът без козметика, фризьорски и козметични салони и без постоянното пазаруване на нови дрехи й позволил да спести няколко хиляди долара за една година. Когато от началото на експеримента минали 12 месеца, тя решила да го удължи.

„Поглеждам се в огледалото и не виждам бръчици и следи от безпокойство или изтощение, макар че със сигурност ги имам, обяснява Фиби. – Виждам лицето на жена, която е личност. Когато ме попитат дали се чувствам красива, отговарям: „Да, аз съм много красива!“

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
мдаа ( преди 11 години )
Българките го правят поради немърливост и възможности,тук се говори за жена взела сама рещение-научила е да обича себе си,да се приема такава каквато е и да е над суетата -а е спестила и пари!Мъжът и вероятно не е избягал от нея както в написан по-горен коментар-защото мъжът не се влюбва в грима и фризурата-а в същността на жената-ако е *** без грим и подобрения -това е вече друг въпрос-има такива плашила ,като им махнеш грима и са ***-а с грим заприличват на травестити:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Пенка от Калипетрово ( преди 11 години )
Баба ми е живяла по същия начин, пък дядо ми я е харесал. Даже дезодоранти и гел за коса не са имали тогава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
коконка ( преди 11 години )
Браво на жената! Аз не мога да го направя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
( преди 11 години )
A zasto ne e spomenala che majat i e izbqgal ujasen nai veroiatno!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 2 rate down comment
Българка ( преди 11 години )
Че много българки го правят тоя експеримент от години, ама не виждам да са по-щастливи и по без бръчки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време