Козметика и грим

Масло от авокадо за гладка кожа

02.08.2010г. / 18 29ч.
Аз жената
Масло от авокадо за гладка кожа

Екзотичният плод авокадо е не само вкусен и разхлаждащ през лятото, но и може да ни помогне да загладим някоя и друга бръчка по кожата.

Не едно и две са полезните свойства на авокадото, но основното му преимущество е, че съдържа вещества, които разграждат холестерола в кръвта ни. Макар и според учените, този плод, който повече се доближава до зеленчуците по вкус, да е високо калоричен, той всъщност не съдържа грам мазнини. Спокойно може да го ядете, ако сте се подложили на диета.

Друго прекрасно качество на авокадото е, че прави кожата ни съвършено гладка. Авокадовото масло прониква без никакъв проблем през горните слоеве на кожата и допринася за по-бързото зарастване на рани, акне, кожни раздразнения, също така заглажда бръчките Това признание за авокадото идва най-вече от лекарите специалисти, а именно - дерматолозите.

Екзотичното изкушение авокадо пречиства прекрасно и черния дроб, като спомага за изхвърлянето на вредните токсини в тялото.

Огромен плюс на авокадото е, че съдържа огромно количество фолиева киселина и затова горещо се препоръчва на бременните жени. Консумацията на авокадо гарантира благоприятно развитие на плода.

***
Домашна маска за млада кожа
Как да изглеждаме по-млади от годините си
Грейпфрут за изглаждане на бръчките
Лимоните в помощ на красотата
Нежна грижа за лицето
Зелен чай за красива кожа
Ексфолираща маска за лице от смокини
Прасковите – плодът на дълголетието

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Десислава ( преди 8 години )
Маслото от авокадо е наистина страхотно и с широко приложение. Ползвам често натурални масла, а от авокадо отскоро. Маслата са верен съюзник в борбата с бръчки, косопад, суха кожа, изтощена коса и т.н
отговор Сигнализирай за неуместен коментар