Козметика и грим

Да спрем косопада завинаги!

15.08.2010г. / 17 15ч.
Аз жената
Да спрем косопада завинаги!

Косопадът е един от най-неприятните проблеми, с който се сблъскват както жени, така и мъже. Но докато на господата им е простено лекото оплешивяване, при нас, дамите, това е недопустимо.

Здравата, обемна и красива коса е едно от най-сериозните ни преимущества като представители на нежния пол. Затова и косата ни се нуждае от специални и постоянни грижи.

Какво да правим, ако проблемът косопад обаче се задълбочава? Остава ни да се обърнем към природната медицина - сигурна и ефективна.
Предлагаме ви лесен и изпитан начин за борба с косопад:

Маска от картофи и мед срещу косопад

Ако ви капе косата, трябва да си направите маска с пресен сок от картофи. Обелете 1 голям картоф, настържете го на рендето и изстискайте сока. Смесете 2 супени лъжици от този сок с 2 супени лъжици сок от алое и 20 г мед. Втрийте получената смес в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После си сложете полиетиленовата шапка  за баня или найлоновата шапчица от боята и завийте главата с хавлиена кърпа. След 2 часа измийте косата с топла вода и подходящ шампоан.
Правете тази маска 2 пъти седмично, докато настъпи подобрение в състоянието на косата и тя спре да капе.

***
Масло от авокадо за гладка кожа
Грижа и стилизиране за боядисаната коса с течни кристали
Здрава ли е косата ни?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
sunshine ( преди 9 години )
До noname: а от къде да си взема розмарин?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
noname ( преди 11 години )
Да споделя аз как се справих с косопада: след всяко измиване на косата я заливам със запарка от листа и корени от коприва и розмарин. В един литър вряла вода слагам лъжица и половина корени от корива, три лъжици листа от коприва и лъжица и половина розмарин (лъжиците са супени, от големите). Запарвам за половин час на стайна температура, прецеждам и с тази запарка си заливам главата след като съм я измила. Така косопадът ми спря, косата ми се омазнява по-бавно, и стана по-твърда. Малко е досадно постоянно да го правиш, но щом се налага....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар