Козметика и грим

Борба с целулита - портокалова кожа

21.02.2005г. / 10 17ч.
Аз жената
Борба с целулита - портокалова кожа

Съществуват различни методи и технологии за борба с целулита като най-разпространени са диети и спорт. Въпреки това често хората установяват, че прилагането на диети не довежда до желаните резултати дори и при продължително гладуване. Резултатът е по-добър при спортуване.

Най-добри и обнадеждаващи се оказват резултатите постигнати чрез метода Ендермология. Той се базира на откритието че посредством механичното въздействие върху рецепторите на мастните клетки те засилват липолизата. Наред с това се постига освобождаване и засилване на венозния и лимфен приток. Благоприятстват се детоксикацията, васкуларизацията и се омекотява кожната съединителна тъкан на дермата и хиподермата. Намалява се мускулното напрежение чрез въздействие на покривните апоневрози на мускулите и се подобрява мускулния обем. Основната особеност на метода “Ендермология” се състои в естествения начин /без хирургическа инвазивна намеса/ за премахване на целулита. Организмът свиква сам да разгражда излишните мазнини и токсини. По време на процедурата трябва да се пие повече вода – 2, 2.5 л. дневно – за да може предизвиканият с терапията лемфин дренаж на излишните масти и токсини да се освободи по-лесно чрез отделителната система.

Един от най-важните резултати постигнати по метода Енделмология е стимулирането на производството на колаген и еластин в подкожната съединителна тъкан. Разтегнатата кожа се стяга, цикатриксите, стриите и бръчките се заглаждат. Кожата става свежа и тонизирана благодарение на подобреното й хранене.

По методът Ендермология работи апаратурата CELLU M6 IP на фирмата LPG Systems намираща се в Медицински център за естетични процедури БОРЕКС.

Ендермологията е не само метод за лечение на целулит. Той е и метод за възстановителна физиотерапия след спортни и др. травми, заболявания на опорно-двигателния апарат, а също така играе роля на пасивна гимнастика чрез поредица от мускулно изграждащи упражнения върху масата за масаж.

Провеждат се минимум 14-20 процедури – по 2-3 седмично – с продължителност на една процедура – 35 мин. При по-тежките случаи процедурите могат да бъдат колкото е необходимо повече. След постигането на желания резултат се препоръчват също така поддържащи процедури през определен интервал от време. Процедурите са приятни, имат определено тонизиращ ефект, без странични отрицателни последици.

Коментирай