Козметика и грим

Как загрубелите пети да не късат чорапогащниците

03.03.2012г. / 10 02ч.
Вергиния Генова
Как загрубелите пети да не късат чорапогащниците

Скъсат ли ви се чорапогащниците на петите, положението е станало доста критично. Трябва да се вземат бързи и неотложни мерки, първо защото напуканите пети болят, второ защото е грозно и не на последно място защото чорапите са скъпи, а пролетта идва.

Има всякакви мазила, които можем да купим от аптеката или да приготвим сами у дома, но някои от тях са с много съставки, докато си ги набавим, докато го направим и то се минало месец-два. Особено ако нямаме никакво време да се отклоняваме от зададения маршрут – работа – супера – вкъщи. Колкото пъти ми се налага да напиша думата „вкъщи“, толкова пъти се възмущавам как се подчинявам на това безумие да я пиша по такъв безсмислен начин, защото било правилно. И кое точно му е правилото по българските езикови стандарти?

Но както и да е, ето няколко бързи и наистина лесни за изпълнение съвети:

Вазелин
Минавате покрай аптеката, купувате вазелин. Вазелинът може да използвате и за много други неща, така че няма да ви е излишен. Вечер преди лягане мажете петите си обилно и обувате чорапи. Е, ще перете повече памучни чорапи, но това да ви е проблемът!

Масаж
Масажирайте стъпалата си със смес от 3 части сода за хляб и 1 част вода. Също много лесен съвет, всеки в къщи има сода за хляб.

Чай от лайка
Когато правите чай от лайка – направете повече. И докато пиете и хапвате бисквитки пред телевизора, дръжте краката си в легенче с чай за около един сериал – докато изстине водата. После намажете с крем и си лягайте.

Бебешко олио
Това е само за майки с бебета, защото на тях им се намира подобно олио. Иначе за какво да купувате при наличието на толкова много други възможности за борба с напуканите пети? Действа се като с вазелина.

Оцет
Ето, ако нямате бебешко олио – оцет поне се намира. Само че мирише – това му е недостатъкът. И може би трябва да нямате претенциозен мъж у дома, за да си направите маска с оцет. Напоявате памук в оцета, слагате го на петите и обувате чорапи.

Все някой от тези съвети ще свърши някаква работа срещу загрубелите пети, така че напролет да може да носите чорапогащници, без да се притеснявате.

Прочетете още:

Коментирай