Зелено

Да ухажваме нежно и упорито кожата с разширени пори

13.09.2012г. / 09 44ч.
Надежда Маринова
Да ухажваме нежно и упорито кожата с разширени пори

Разширените пори по лицето правят кожата да изглежда неравна, груба и състарена. Освен медицинските процедури в козметичните клиники, ето какво още може да направим сами у дома. Важното е да има правилна стратегия, упоритост и постоянство. Резултатите ще дойдат до 1-2 седмици, но не бива да спирате дотам. Мислете за такава кожа като за проблемна, изискваща постоянни грижи.

Почистване за „Лека нощ“

Както миете зъбите си след последното хранене за деня, така не пропускайте нито вечер да почистите лицето си. Ако кожата е мазна и имате възможност, почиствайте я два пъти дневно. Например обедното/следобедното почистване може да бъде с помощта на специализирани мокри кърпички. Неудобството тук е, че ще трябва да коригирате след това и грима и да повторите операцията с пудра или фон дьо тен. Добре е продуктите да съдържат алфахидроксикиселини.

Пилинг веднъж седмично

Пилингът е чудесно средство за третиране на кожа с разширени пори, но не по-често от един път седмично. Тук формулата е мек и нежен скраб от аптеката или домашно производство.

Ликвидирайте мазната кожа

Мазната кожа още повече увеличава порите, като ги раздува. Използвайте всякакви средства, за да нормализирате кожата си – тоник, лосион, салфетки.

Повече витамин C

Наблегнете на храни, богати на витамин C – най-необходимият витамин за свиване на порите. Той действа отвътре за увеличаване синтеза на колаген и еластин в кожата. Ако е необходимо, приемайте хранителни добавки.

Крем с колаген

Продуктите за кожа с колаген и еластин я правят по-млада и блестяща.

Топло-студено

Чудеса върши парната баня и след това ледена маска. Редувайте топло-студено с обтриване с ледени кубчета или лимонова стягаща маска. Ако имате спукани капиляри не следвайте този съвет.

Домашни маски за свиване на порите

Позволени са всякакви комбинации от домати, алое вера, яйца, мед, лимонов сок, овесени ядки и др.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай