Козметика и грим

Красив грим като на манекени – топ съвети от гримьори

05.10.2012г. / 11 19ч.
Надежда Маринова
Красив грим като на манекени – топ съвети от гримьори



Както знаем, по дрехите и грима посрещат, но и изпращат – външният вид е много важен за първото и всяко следващо впечатление. Ето защо винаги трябва да сме нагласени, пременени и и запознати с последните модни новини. Вижте пресни съвети от приключилите ревюта на седмицата на модата пролет-лято 2013 в Ню Йорк и Париж.

Големи изразителни очи

Под и над окото използвайте бледо-жълти сенки. Очертайте вътрешната линия на миглите с бял молив.

Червеното червило не е страшно

Червеното червило отива на всички жени – тайната е в равномерното му разнасяне по цялата уста. В началото репетирайте с гланц за устни с червен оттенък и когато свикнете, преминете към ярко червило. Червеното има много нюанси – намерете неутралното червено, с което няма да сбъркате. Пробвайте да нанесете на горната устна по-ярко червено, а на долната – с един нюанс по-матово. Друг вариант е да нанесете матово червено червило на цялата уста, а само в средата на долната устна – по-ярко петно.

Фон дьо тен за ръцете

Манекенките трябва да бъдат красиви – от главата до петите. Затова преди да излязат на модния подиум гримьорите гримират дори ръцете им. Възползвайте се и вие от съвета – ако не за всеки ден, то за специални поводи – нанесете малко количество фон дьо тен върху китките, за да заличите възрастови или червеникави петънца или изпъкнали вени.

Лесно разгримиране

Нанесете продукта за разгримиране върху лицето, но не измивайте веднага, а изчакайте 5-10 минути. Достатъчно време, за да си вземете душ или да си измиете косата. В това време продуктът прониква дълбоко в порите на кожата и гримът се сваля по-лесно.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай