Козметика и грим

Новият Wash&Go Jojoba Color

22.09.2006г. / 09 10ч.
Аз жената
Новият Wash&Go Jojoba Color

Боядисаната коса има тенденция да бъде суха и да губи обема си. Сега Wash&Go Jojoba Color предлага оптимална грижа, за да може боядисаната коса да запази красивия си вид и обем за по-дълго време.

Новата формула Wash&Go с екстракт от жожоба помага за подхранването на боядисаната коса, като придава обем на косата от самите корени. Вашата коса ще бъде подхранена и здрава.

Знаете ли, че екстрактът от жожоба е известен със специалните си качества, които влияят на кожата и косата? Местното американско население от племето Пуебло използвали восъчна смес от жожоба, което прилагали като лосион за кожа и коса, за да ги предпазят от дехидратирането вследствие на слънчевите лъчи и неблагоприятните климатични условия.

С новия Wash&Go Jojoba Color вие можете да се радвате на подхранена боядисана коса, с обем и без да полагате значителни грижи.

Чудните свойства на жожоба

• Растението жожоба е открито в пустинните райони на Югозападната част на Америка и Мексико.
• Индианците от американското племе Пуебло са правели мехлеми от жожоба, които са нанасяли върху кожата и косата, за да задържат влажността им под жарките слънчеви лъчи и пустинния климат.
• През 16-ти век испанските конкистадори, както и първите изследователи на Новия свят, също откриват благоприятните свойства на балсамите от жожоба върху кожата и косата.
• Растението жожоба расте изключително бавно и отнема повече от 10 години преди да даде плод.
• Растението жожоба има много твърди и дебели листа, които предотвратяват загубата на влага при изключително сух климат.
• През лятото дава плод, подобен на маслината. Ядката на този плод се състои 50% от сурово масло. Естерите, богати на масни киселини, които течното масло на жожобата съдържа, го правят силно издръжлив материал срещу окислението, предизвиквано от жегата и слънчевите лъчи.
• Маслото от жожоба се използва сравнително отскоро на пазара за козметика, но се е превърнало в добре известна стандартна съставка. Прилага се при грижата за косата и кожата и също така се ползва в декоративната козметика като изключително полезна и успокояваща съставка. Продуктът не лепне и чувството, когато нанасяте жожоба, е леко и приятно.

Коментирай