Козметика и грим

Маска от извара

02.01.2008г. / 09 59ч.
Аз жената
Маска от извара

През зимата кожата изпръхва и придобива сивкав оттенък, затова полагането на повече грижи през този сезон е повече от задължително.

Разбира се, винаги стои на дневен ред дилемата как да съвместим домакинската работа, грижата за семейството и грижата за красотата.

Ето една много проста рецепта, която лесно можем да съчетаем с домакинската работа. Докато приготвяме неделната баница, можем лесно да се погрижим и за кожата на лицето си. Трябва само да отделим част от изварата, която сме приготвили за баницата – добре е да е прясна и мека или прясно сирене (2 лъжици). Разбъркваме в чаша с един жълтък и няколко капки кислородна вода. Сместа трябва да е немного гъста (като тесто за палачинки или заливка за баница).

Докато баницата се пече е времето да се погрижим и за себе си. Да полегнем и да нанесем маската върху лицето и шията. След 10-15 минути измивате маската с хладка вода, след което наплисквате лицето си със студена. Докато вие сте се грижили за това кожата ви да е по-гладка и по-бяла, баницата е станала по-препечена и по-зачервена и е време да я извадите.

Коментирай
14 rate up comment 1 rate down comment
misa1 ( преди 11 години )
14 rate up comment 0 rate down comment
ralitsa ( преди 11 години )
tova sas banicata nakraiq mnogo mi haresa,i stra6o mi se priqde!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар