Козметика и грим

Кремовете против бръчки – могат ли да ни спасят?

16.09.2008г. / 09 32ч.
Аз жената
Кремовете против бръчки – могат ли да ни спасят?

Дали кремовете против бръчки могат да ни спасят от влиянието на времето? Всяка жена минала трийсетте си задава този въпрос, докато поне по веднъж на ден хвърля по един тревожен поглед към огледалото. А някой дами далеч преди тази възраст започват да третират кожата си с каква ли не козметика, за да се запазят по-дълго млади. По възможност до 70 години.

Ако не четем етикети на други продукти, то на кремовете за лице внимателно ги четем, препрочитаме и дори сме много по-склонни да се съветваме с експерти и да чуем мнението на приятелки.

И все по-често си задаваме въпроса – могат ли да ни спасят кремовете против бръчки от старостта?

Не е тайна, че генетичната предразположеност и начинът на живот, оказват може би много по-съществено влияние върху нашата кожа, отколкото козметиката, но все пак каква да изберем?

И доколко тя ще ни помогне?

Според специалистите когато разглеждаме кремовете против бръчки е най-добре да търсим следните съставки:

  • Алфа-липоична киселина – защото тя е антиоксидант, който прониква в клетките и неутрализира свободните радикали. Действа като пилинг и намалява дълбочината на бръчките. Тонизира и стяга кожата, като премахва тъмните петна. Трябва да се внимава при чувствителна кожа да не се получи нежелано възпаление или зачервяване.
  • Коензим Q 10 – това е антиоксидант, който присъства във всяка реклама и ни се струва, че има някакво вълшебно свойство, което действа като с магическа пръчица и затова повечето от нас го търсят на всеки продукт. Ако един крем съдържа Коензим 10, то значи го купуваме, ако не – търсим друг. Може би сме прави, защото за него козметиците са единодушни, че помага на кожата да се бори с бръчките в дълбочина. Особено предпочитан е за изглаждане на кожата около очите и затова се разработват специални околоочни кремове. Напоследък е активна съставка и при слънцезащитните кремове.
  • Протеиновите екстракти от соеви зърна съдържат така наречените фито-естрогени, които действат на принципа на естествените женски хормони и така изглаждат кожата. Смята се, че уплътнява кожата, предпазва я от вредните слънчеви лъчи и дори активно се бори с неприятните старчески петна.
  • Екстракт от чай – това е също една модерна и търсена по етикетите съставка. Зеленият чай е препоръчван като полезен почти за всичко и с право е обявен и за елексир на младостта. Той успешно се бори против бръчките, осигурява необходимата влажност на кожата и действа благотворно след слънчеви бани. А учените смятат, че зеленият чай предпазва дори и от рак на кожата. Затова, както и друг път сме казвали – отварите от зелен чай вътрешно и външно могат да сътворят чудеса. Дали кремовете, съдържащи зелен чай успяват да ни върнат младостта и здравето?
  • Витамин C – е традиционна и добре позната съставка в кремовете. Обикновено го пренебрегваме когато четем етикетите на кремовете и предпочитаме да има някой от горе изброените, като го търсим предимно на хапчета, за да възстановим имунната си система, но се оказва, че стимулира доста добре регенерацията на клетките и спомага за производството на колаген.
  • Витамин E – това е антиоксидантът, който е в най-голямо количество в човешката кожа. Ако той липсва кожата увисва, набръчква се и говори за нездравословен начин на живот.

Тези далеч не са единствените съставки на кремовете против бръчки, но са едни от най-често срещаните и едни от най-често търсените? Ако искаме да обхванем цялата гама, трябва да направим цяла серия от статии, но като начало ще бъде прекрасно да обсъдим какви съставки според вас би трябвало да има в един добър крем против бръчки? Какви съставки търсите, когато купувате козметични продукти и какви отбягвате. Така съвместно можем да потърсим емпирично отговора на въпроса – ще ни спасят ли кремовете против бръчки от старостта или да търсим друга алтернатива?

* * *

Маска за лице
Ботоксът – мода или необходимост
За да имате неустоимо лице
Жълтъчно маслена маска за лице
Сокът от моркови за лицето
Белтъчна маска за лице
Нежна грижа за лицето
Устни за целуване
Около очни кремове
Настойка от розмарин против бръчки

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Petya ( преди 11 години )
Nese zablyjdavaite che s zakupuvaneto na edin krem protiv brachki ste reshite problema,dori da e markov i to ot nai-skapite...Kojata ni e sastavena ot 3 sloia - EPIDERMIDE,DERMA,IPODERMA.EPIDERMIDE e savkupnost ot keratizirani ili martvi kletki sas formata na plochki naredeni edna varhu druga(kato pokriv na kashta) i taka izgrajdat kojnata bariera koiato nepozvoliava na technosti da izlizat ot tialoto; i obratnoto - predstavete si che izmivate poda nima ako niamahme tazi zashtitna bariera vsichki preparati marsotia i taka natatak niamashe da proniknat v organizma...zablyda e che kremovete imat pronikvatelna deinost,edinstvenoto koeto mogat da napraviat e da hidratirat i da vastanoviat eventualna zashtitna bariera.ZA BORBA SAS BRACHKI E NEOBHODIMO MNOGO POVECHE - edin savet ako neste opitni po dobre e da posetite kozmetolog spezialist za da opredeli vidat na vashata koja i da priloji podhodiashta terapia.;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
volanata ( преди 11 години )
може ли да ни кажете как се казва тази серия и на коя е фирмата производител.много трудно се намира качествена козметика на нормални цени в нашата страна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
красимира ( преди 11 години )
би ли госпожа *** каже името на нейната козметика благодаря
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Elka ( преди 11 години )
За Кристина ! Съжалявам ,че толкова късно видях вашето съобщение.Обадете ми се на тел 0887867428
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Пепи ( преди 11 години )
Трябва да погледна и за тези съставки:) и как махат ли ти се бръчките с тези кремчета:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Kristina ( преди 11 години )
Gospojo Georgieva moje li da izdadete imeto na va6ata kozmetika,za da moga da napravia podarak na maika si,mislia 4e na neja 6te i haresa podoben krem
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Elka ( преди 11 години )
Всяка жена би искала да изглежда добре и да запази кожата си гладка , без бръчици, и след 50 -те.Но тя изисква грижи. Кожата, най-големият човешки орган, е огледало на вътрешното здраве.Познавам много жени , които искат да поддържат кожата на лицето си само с козметика.Аз също мисля, че начинът на живот и храненето се отразяват в голяма степен и на нашата кожа.Когато избирам козметика за лицето си , държа тя да е качествена и от авторитетен производител.От няколко месеца се радвам на страхотен комплект от продукти , съдържащи алое, екстракт от бял чай/ не зелен/, екстракт от кората на мимоза , хиалуронова и плодови киселини витамините Е и С . Една невероятна серия от продукти за почистване и хидратиране на кожата,за намаляване на фините бръчици.Страхотни са !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар