Нежна като цвете

Как да заличим последиците от недоспиване

Не карайте кожата ви да плаща за дългите забавления

12.10.2014г. / 08 30ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Страхотната вечер, която ви се искаше да не приключва, добива съвсем друг облик на сутринта.

Независимо дали съжалявате или не, едно е сигурно – няма как да върнете времето назад. За сметка на това, има няколко лесни начина, с които да заличите следите от недоспиването върху кожата.

Бледият вид, изморените и подпухнали очи и сухотата се поправят съвсем бързо и обещаваме, че ако някой от колегите ви не ви е видял случайно вчера, няма да разбере, че все още сте подвластни на емоции от снощи.

Овлажнете

Най-първата стъпка трябва да бъде изчистването на всякакъв грим, който е останал върху лицето ви. Добър вариант, който ще даде резултат моментално, е да използвате хладка вода, която ще ви събуди и освежи. След това, важен елемент е правилното третиране и овлажняване. Задължително поставете хидратиращ крем, който да премахне сухотата и да успокои кожата ви. По този начин бързо и лесно ще се сдобиете с визия, плод на сякаш 8-часов сън.

Изсветлете

Акцентирайте върху прозореца на душата – очите. Те са най-големите издайници на умората, тъй като са изключително чувствителни и отразяват всяка промяна в режима. Червенината се премахва с изплакването със студена вода, като препоръчваме да комбинирате с използване и на успокояващи капки за очи.

Втората стъпка е да изсветлите появилите се тъмни кръгове под очите. Заложете на кубчета лед в кърпа или предварително изстудена лъжица, която да поставите върху подпухналите зони. Желателно е да използвате коректор в поне два тона по-светъл цвят от този, който има вашата кожа.

Цвят

За да заличите напълно белезите на недоспиване, задължително акцентирайте върху поставянето на грим, който да придаде свежест и цвят. Правилният фон дьо тен ще подчертае красивия руж и ще създаде усещане за руменина и здрав вид на кожата.

Използвайте гланц за устни или леко червило в свежи нюанси – праскова, розово или череша, в зависимост от тена ви и цвета на очите и косата. По този начин оптически ще акцентирате върху устните, което от своя страна, ще отмести акцента в съвсем друга посока.

Никога не гримирайте върху останалия макиаж от предишната вечер, защото по този начин единственото, което ще направите, е да запушите напълно порите, да замърсите лицето и да създадете предпоставки за появата на различни зачервявания, пъпки и възпаления.

Коментирай