Нежна като цвете

Супер полезни маски за лице с яйца

Правят кожата мека, нежна, здрава и еластична

16.01.2015г. / 14 44ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Яйцата често биват сочени като причинители на висок холестерол. Това се опроверга през последните години с нови изследвания. Знаем, че с нито един продукт не бива да се прекалява. Тайната на здравословните граници е в количеството.

Яйцата съдържат над 70 различни вида протеини и няколко витамина, които помагат за подобряване еластичността на кожата, намаляване на фините линии и бръчките, заличаването на пъпките и белезите от тях, както и подхранват косата.

Ще ви представим няколко различни начина за използване на яйцата за красота. Изберете този, който най-добре пасва на вашия тип кожа.

Яйчен жълтък за лицето

Измийте лицето добре, подсушете и нанесете един жълтък върху кожата. Масажирайте с кръгови движения за около 5 минути. След това оставете да засъхне и изплакнете с топла вода.

Яйчен белтък и лимон

Тази маска е чудесна за мазна кожа. Разбийте един белтък на пяна. Добавете сока от половин лимон. Разбъркайте добре и приложете върху лицето и шията. Избягвайте областта около устата и очите. Оставете да подейства за 30 минути и изплакнете.

Почистваща маска с белтък

Смесете няколко белтъка с малко вода. Разбийте, докато започнат да стават пенливи. Измийте лицето със сместа и изплакнете с чиста топла вода.

Яйчните белтъци са чудесен начин да се предотврати стареенето, особено ако имате суха кожа. Можете да направите същото упражнение и с жълтък.

Белтък и куркума

Разбийте един белтък и половин лъжичка куркума на прах. Нанесете сместа върху лицето и оставете да изсъхне. След това измийте с топла вода.

Жълтък и мед

Маската е подходяща за хора със суха кожа. Смесете един жълтък и една чаена лъжичка мед. Почистете лицето си, поставете маската и оставете да изсъхне за около 30 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Белтък, мляко, мед и авокадо

Маската отново е подходяща за суха кожа, особено в зимните ветровити дни. Смесете продуктите, разбийте ги добре, докато стане хомогенна смес. Нанесете малко количество върху лицето си, оставете за 15 минути да действа, след което изплакнете с топла вода.

Свързани статии

Белтък и царевично брашно

Смесете 1 лъжица царевично брашно с 1 белтък и приложете върху кожата на лицето. След 5 минути измийте лицето с почистващ лосион за лице.

Жълтък, сметана и сок от моркови

Смесете един жълтък и една супена лъжица гъста течна сметана. Към тях добавете една супена лъжица сок от моркови. Маската се прилага върху кожата за около 10-15 минути, след това се измива с топла вода.

Белтък и кисело мляко

Разбийте един белтък, докато започне да се пени, след което добавете три супени лъжици кисело мляко. Оставете върху лицето за около 15-20 минути, след това измийте с топла вода.

Коментирай
Свободно време