Нежна като цвете

4 правила за здрава коса, които всяка жена трябва да следва

За да е косата жизнена и бляскава

02.03.2015г. / 08 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мечтата на всяка жена е да има зашеметяващо красива и здрава коса. Но как да постигне това? С всички тези продукти за коса, които уж я заздравяват, а и всички стилизанти и горещи уреди, съсипваме косата много по-бързо, отколкото времето и възрастта биха го направили.

Кои са здравословните навици, които всяка жена трябва да има спрямо косата си?

1. Използвайте шампоан през няколко дни.

Дори косата ви да е мазна и често замърсяваща се, по-добре е да използвате шампоан максимално рядко. Ако ви се струва невъзможно – възползвайте се от някои алтернативни продукти, които успешно заместват шампоана.

В началото започнете да миете косата през ден и постепенно удължавайте интервала между къпанията на косата.

Избягвайте честата употреба на балсам. Ако е прекалено трудно да разрешите косата си, слагайте балсам само в краищата.

2. Дълбоко подхранване веднъж месечно.

Не е нужно да правите маска на косата през ден-два или всяка седмица. Достатъчно е да го направите веднъж в месеца, но да е качествено. Направете любимата си подхранваща маска, увийте косата с найлонов плик или кърпа и оставете маската да подейства през цялата нощ.

Свързани статии

3. Подстригвайте на всеки 6-8 седмици.

Тук не трябва да има никакви компромиси. Ако оставите косата прекалено дълго време без да е подстригвана, нейната структура ще започне да се руши. За допустим интервал между подстригванията се смята 6-8 седмици. От време на време можете да си позволите да минете без подстрижка максимум до 12 седмици, но това не трябва да е практика.

4. Боядисвайте корените на всеки 4 седмици.

Запускането на косата е сред най-състаряващите неща, които можете да направите. Не оставяйте корените си да израснат повече от 4 седмици. Можете да ги оставите без боядисване до 6 седмици, но само при условие, че косата ви е тъмна и боята, която сте избрали горе-долу се доближава до естествения ви цвят.

Не боядисвайте цялата коса всеки път. Така ще я изтощите твърде бързо. Боядисвайте само корените, като внимавате да уцелите същия нюанс.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )