Reality/TV

Създателят на анимацията „Златната ябълка“ напуска Cartoon Network

За да реализира проекта си в София

08.01.2016г. / 17 13ч.
Михаела Лазарова
Димитър Петров

Димитър Петров

В съботното издание на VIB по Bloomberg TV Bulgaria от 21,30 часа ще гостува създателят на The Golden Apple („Златната ябълка“) Димитър Петров. Нашумялата анимация е посветена на родния фолклор, а всеки образ стриктно се придържа към българската митология.

Проектът разби всички рекорди на crowdfunding платформата Kickstarter, като за кратко време събра 3 пъти повече средства от необходимите. „Златната ябълка“ обедини българи от целия свят, които дариха средства, за да бъде реализирана продукцията. Шеметният финансов старт на анимацията кара Димитър Петров да напусне работата си в Cartoon Network Studios Europe в Лондон и да се върне в София.

Българинът има амбицията да привлече в столицата ни аниматори от цял свят, за да реализират проекта. Авторската поредица VIB представя българи със световно признати постижения в областта на бизнеса, културата, науката, спорта, изкуството и други. Биографичните филми се излъчват всяка събота по Bulgaria ON AIR (16 часа) и Bloomberg TV Bulgaria (21,30 часа).

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Сульо ( преди 8 години )
Глупости,има много шерпи които бачкат за жълти стотинки във фирми със звучни имена,а ние тук ги мислим за богове. Най ве оятно са го изгонили от Лондон. Току така работа ако е добре платена не се напуска. А, и глупостите как с crowdfunding събрал 3 пъти повече да ги разправят на бг ***,които са основните зрители на *** телевизии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар