Reality/TV

Започва сериалът „Похитени“

Само по телевизия Bulgaria ON AIR

03.08.2016г. / 12 36ч.
Аз жената
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Национална телевизия Bulgaria ON AIR стартира премиерния сериал „Похитени“ (Prisoners of War/Hatufim, 2009-2012) от петък, 12 август, всяка делнична вечер от 20,30 часа. За тази продукция Гидиън Раф – автор, сценарист и режисьор – печели множество награди от филмовата академия на Израел, а сериалът става най-успешната драматична телевизионна поредица в страната.

Адаптация на „Похитени“ е хитовата американска драма Homeland („Вътрешна сигурност“), заради която Раф е отличен и с две награди Primetime Emmy за режисура. Гидиън Раф е и сред най-продаваните писатели в Израел.

В „Похитени“ специален екип е изпратен в Ливан на тайна операция за залавяне на влиятелен терорист 17 години преди времето, в което се развива действието. Тогава мисията се проваля, а по време на изтеглянето на екипа трима войници – Нимрод Клайн (Йорам Толедано), Ури Зак (Ишай Голан) и Амиел Бен-Хорин (Аси Коен) – са заловени от терористите и остават в Ливан.

След години тайни преговори момчетата се завръщат в Израел като част от държавно споразумение за размяна на военнопленници. Нимрод и Ури са живи, а Амиел се завръща в ковчег. И тук започва истинската история.

След 17 години в плен двамата оцелели са се превърнали в национални герои, а имената и портретите им са навсякъде по улиците. Но как мъжете се справят със завръщането си в страната и какви са последствията за Израел и за самите тях? Как се възстановяват връзки, прекъснати преди години, с отчуждени съпруги, с деца, които не ги познават, с вече загубени родители и с общество, което се е развивало, докато те са застинали във времето?

Скоро след завръщането си Нимрод и Ури са подложени на серия от разпити от военния психолог Хаим Коен (Гал Заид), който бързо стига до извода, че крият тайна. Нещо в историите им не съвпада. Започва тайно разследване, чиято цел е да се разбере кои са те и какви са намеренията им оттук нататък.

Не пропускайте да гледате!

Снимки: Bulgaria ON AIR

Коментирай