Reality/TV

Димитър Абрашев – другото лице на Bulgaria ON AIR

Димитър споделя, че журналистиката е като „краста“

29.10.2016г. / 08 28ч.
Аз жената
Димитър Абрашев. Снимка:  Bulgaria ON AIR

Димитър Абрашев. Снимка: Bulgaria ON AIR

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията показва другите лица на водещите – техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Димитър Абрашев е част от екипа на Bulgaria ON AIR още от старта на телевизията. Започва работата си в медията със съдебното предаване „Темида“, а малко след преминаването на Bulgaria ON AIR към политематичен профил поема „Директно“, което показва на живо гледната точка на гражданите.

Освен в работата си Димитър признава, че е директен и открит и в живота.

„Като журналисти сме свикнали да искаме всичко да става бързо и така, както си го представяме. Веднага казваме какво мислим, трудно сдържаме емоцията. В някои ситуации дори е трудно да броиш до 10.“, сподели водещият пред Константина Живова в предаването „Днес“.

Абрашев е добре познат на зрителите със силните си интервюта и разработки по важни съдебни, криминални и социални теми, както и с разнообразния си журналистически опит извън телевизията. Въпреки че има дългогодишен опит като репортер и редактор в много медии, тръпката да се появява на живо в ефира си остава и до днес.

Димитър е носител на десетки награди за журналистическата си работа, сред които „Българската Европа“, „Валя Крушкина“, годишната награда на Съюза на юристите, наградата на Върховния касационен съд, МВР и други. Отразявал е събития от горещи точки както в България, така и по света, включително бедствия и извънредни ситуации. Има опит и като преподавател в Националния институт на правосъдието и Военната академия „Г. С. Раковски“.

За журналистиката Димитър споделя, че е като „краста“.

„Както няма бивши полицаи, така няма и бивши журналисти – категоричен е водещият. – Няма отказване от тази професия. Но не трябва да се прекрачва бариерата – ексклузивното е интересно, но не ако е на всяка цена. Най-важното е да казваш на зрителите истината.

На мен ми е интересно да правя журналистика, в която не изопачаваме фактите. Ако си измисляме образи и истории, ще залъжем някого, но само за малко.“

Цялото интервю може да видите тук.

Коментирай