Меню

Великденски солен пай с прошуто

19 април 2025 | 08:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Великденски солен пай с прошуто
60 мин.

  • Порции: 10

Пригответе нещо различно за Великден. Опитайте рецептата ни за солен пай с прошуто и ще изненадате гостите си. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Сложете рикотата в купа. 
  3. Отделно разбийте яйцата с миксер. 
  4. Добавете ги към рикотата и разбийте с миксера. 
  5. Добавете шунката, салама, моцарелата, прошутото. 
  6. Разбъркайте с лъжица. 
  7. В намазнена форма за печене поставете половината от тестото за пай. 
  8. Притиснете до ръба на формата. 
  9. Разстелете плънката с рикотата. 
  10. Покрийте отгоре с пармезана. 
  11. Накрая покрийте с другата част от тестото за пай и притиснете краищата. 
  12. Печете за 1 час или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай