Меню

Тиквен пай с френски тост

27 декември 2023 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Тиквен пай с френски тост
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.
  2. Разбийте с миксер яйцата, ванилията и 2 супени лъжици канела.
  3. Добавете карамфила, индийското орехче и бялата захар.
  4. Прибавете тиквеното пюре и разбийте до хомогенна смес.
  5. Подредете нарязаните кубчета хляб в тавата.
  6. Залейте с получената тиквена смес и разбъркайте така, че да полепне по всяко кубче хляб.
  7. В купа смесете кафявата захар, ¼ чаена лъжица канела, брашното и маслото.
  8. С вилица започнете да смесвате съставките, докато се получат трохи.
  9. Разпръснете трохите върху хлебните кубчета.
  10. Печете в загрята фурна до златисто или около 40 минути.
  11. Извадете от фурната и залейте с втечненото фъстъчено масло. Поръсете с орехите и сервирайте.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай