Авангардните шеф-готвачи Борислав Паунов, Джун Йошида, Пламен Петров и Тони Иванов ще са главните участници в предстоящото гурме шоу, което ще се състои на 16 януари 2008 г. Шеф-готвачите ще смесят със светлина и музика готвенето на специална храна пред всички гости.
Борислав Паунов ще приготвя храна чрез техниката “издуване”, подобно на направата на бутилки в миналото. Джун Йошида ще изненада гостите с вариации на латиноамериканското ястие севиче. Пламен Петров, Варна, ще разкрие страстта си към италианската кухня, а Тони Иванов, ще използва вакуум за своя специалитет от телешко месо.
Демонстрациите на живо на авангардни световни кулинарни техники са неотменна част от всяко авторитетно събитие, свързано с гурме културата. С организирането на първото подобно шоу в България списание “Бакхус” утвърждава лидерската си позиция в налагането на гурме културата у нас.
Конкурсът “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” се организира за седма поредна година. Номинациите в отделните категории са:
Голямата награда “Ресторант на годината “Бакхус – Chivas Regal 2007”: Chef’s, Gourmet Club Classic, Мусала палас
Авторска кухня: Димо Димов – Gourmet Club Classic, Джун Йошида – Brasserie,
Пламен Петров – La Famiglia, Пламен Стамов – Silver Gourmet, Тони Иванов – Уникато
Най-добра селекция на напитките: Gourmet Club Classic, Мусала палас, Стара София
Bar&Dinner: Brasserie, Opera, UpStairs
Дебют: Chef’s Restaurant Elea, Maison Gourmet, Nicola’s
Ресторант на читателите:
София: Checkpoint Charly, Chefs, Chef’s Restaurant Elea, Gourmet Club Classic, La Capannina, Maison Gourmet, Nicola’s, Eнотека Uno, Вишните, Къщата с часовника, Отвъд алеята, зад шкафа.
Бургас: La Perle Noire.
Варна: La Famiglia, Silver Gourmet, Капитол, Мусала палас.
Карлово: Едно време.
Пловдив: Хеброс, Хемингуей.
Хасково: Алафрангите.
Ресторант на годината – Голямата награда