Меню

Салата с пиле, бекон и авокадо

10 юни 2018 | 08:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 резена пушен бекон 
2 чаши накъсано печено пилешко 
1 чаша нарязани домати, може и чери домати
2 стръка целина, нарязани на ситно
¾ чаша майонеза
2 супени лъжици нарязан пресен лук
1 супена лъжица пресен магданоз 
1 чаена лъжичка лимонов сок 
1 супена лъжица сос Уорчестър 
сол и пипер на вкус 
12 броя листа от маруля за сервиране 
1 авокадо, нарязано на кубчета
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запържете бекона за 2-3 минути в сгорещена мазнина. Отцедете го върху кухненска хартия. Изпечете пилето. Охладете го и го накъсайте на едри късове или го нарежете на парчета.

Смесете в купа майонезата, магданоза, лука, лимоновия сок, соса Уорчестър, солта и пипера. Разбъркайте. Към тях добавете пилешкото, бекона, нарязаните домати и целина. Разбъркайте.
Сервирайте салатата като я разпределите върху листата от маруля. Гарнирайте с кубчетата авокадо.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай