Меню

Панирани пилешки хапки с чесън

22 юни 2018 | 06:09 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг пилешки гърди
2-3 скилидки чесън
3 супени лъжици царевично брашно
4 яйца
галета
сол
черен пипер
червен пипер
кориандър
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете пилешките гърди. Отцедете от водата и накъсайте месото на едри късове. Може и да го нарежете на желаната големина. Пресовайте чесъна. Втрийте го добре в месото. Смесете подправките. Оваляйте месото в тях. Потопете всяка пилешка хапка последователно първо в брашното, след това разбитите яйца, накрая в галетата. За още по-пухкави пилешки хапки топнете месото накрая още веднъж в яйцата. Пържете на маслена баня до зачервяване. 

Снимка: istock

Всички рецепти с пиле на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай