Меню

Печени ребърца с подправки и глазура

15 май 2018 | 06:20 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг свински ребърца
1 чаша соев сос
1 чаша вода
2 скилидки чесън
1 глава лук
½ връзка пресен магданоз
сол
кориандър
черен пипер
червен пипер
1 чаена лъжичка лют червен пипер
50 мл кетчуп
1 супена лъжица мед
чубрица
риган
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

За да приготвите маринатата смесете всички подправки заедно с меда, соевия сос, кетчупа и водата. Разбъркайте добре. Нарежете лука, чесъна пресовайте. Добавете и тях към маринатата. Накиснете ребърцата в соса за около 3-4 часа, може и за през нощта. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час или до зачервяване. Можете да излеете маринатата в тавата, докато ребрата се пекат. След известно време тя ще се сгъсти леко. Извадете тавата, намажете ребърцата със соса и отново върнете във фурната, докато се глазират.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай