Овкусете котлетите със солта и лимоновия сок. Загрейте тиган на средна към висока температура. В него загрейте зехтина. Сложете котлетите в него. Гответе, докато добият златист загар или по 5 минути от всяка страна. Залейте с половината от чашата вино. Оставете да закъкри. След това гответе, докато котлетите добият розов център във вътрешността и докато течността започне да се изпарява от тигана. Ще отнеме около 10 минути. Прехвърлете месото в чинии за сервиране.

В тигана добавете гъбите, чушката, лука, чесъна. Увеличете котлона и разбърквайте постоянно, докато омекнат и соковете им започнат да се изпаряват или около 5 минути. Добавете остатъка от виното, нарязаните домати, маслото. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути, докато се сгъсти леко. Сервирайте месото с гарнитурата от зеленчуците.

Снимка: iStock

Опитайте още: