![4 броя свински котлети без кост
1 щипка сол
1 чаена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица зехтин
1 чаша бяло вино
½ чаша вода
1 чаша гъби, нарязани
½ зелена чушка, нарязана
½ глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
½ чаша чери домати
1 супена лъжица масло](/media/files/resized/article/654x358/7e7/f0a7ce306ee5e5bfb078f236cd3af7e7-46e4315bbe233ebc5b35e3fa5173648f.jpg)
-
Порции: 4
Овкусете котлетите със солта и лимоновия сок. Загрейте тиган на средна към висока температура. В него загрейте зехтина. Сложете котлетите в него. Гответе, докато добият златист загар или по 5 минути от всяка страна. Залейте с половината от чашата вино. Оставете да закъкри. След това гответе, докато котлетите добият розов център във вътрешността и докато течността започне да се изпарява от тигана. Ще отнеме около 10 минути. Прехвърлете месото в чинии за сервиране.
В тигана добавете гъбите, чушката, лука, чесъна. Увеличете котлона и разбърквайте постоянно, докато омекнат и соковете им започнат да се изпаряват или около 5 минути. Добавете остатъка от виното, нарязаните домати, маслото. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути, докато се сгъсти леко. Сервирайте месото с гарнитурата от зеленчуците.
Снимка: iStock
Опитайте още: