Свободно време

Светлините на най-голямата коледна елха в България бяха запалени вчера в София

01.12.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Светлините на най-голямата коледна елха в България бяха запалени вчера в  София

По традиция лично кметът Стефан Софиянски даде начало на официалната церемония.

Вчера точно в 18.30 ч кметът на София г-н Стефан Софиянски запали светлините на най-голямото коледно дърво в България. Официалната церемония, организирана от Кока-Кола и Столична община, се проведе в центъра на столицата, между ЦУМ и х-л Шератон.

Празникът започна още в 17.30 ч с Парад на джуджета. Над 400 деца от столични училища преминаха разстоянието от Националния дворец на културата до коледното дърво. Празнично украсени камиони на Кока-Кола предвождаха парада под съпровода на музика от най-запомнената коледна реклама в Европа “Празниците идват!”. Също като в рекламата Дядо Коледа приканваше минувачите да се присъединят към празника. На желаещите да се включат в парада бяха раздадени коледни шапки и медни коледни звънчета.

Церемонията по запалване на светлините започна с изпълнение на коледни обичаи под съпровод на тъпан. Формация “Радиодеца” зарадва присъстващите с коледни песни. В ролята на водещи се изявиха популярните лица от екрана Василев и Кръстев. Светлините на елхата грейнаха, допълнени от пет-минутна заря.

За втора поредна година Кока-Кола и Столична община даряват на столичани и гостите на София незабравима коледна атмосфера с най-голямото коледно дърво в България.

Факти за коледното дърво:
Височина: 25 метра
3 км прикрепящи светлинни кабели
13 000 светещи лампички
80 светещи червени топки
20 работници украсяваха елхата 3 дни
специална платформа с рамо 40 метра бе наета за достигане на високите точки на елхата
Цветове на украсата: бяло, зелено, златно и червено

Коментирай