Свободно време

Дни на виното в София

10.02.2005г. / 10 27ч.
Аз жената
Дни на виното в София

Дни на виното стартират в София от днес – 10-ти февруари, организирани от Vinoto.com. Откриването им е на 10 февруари, четвъртък, от 18 ч. Те ще се проведат в Унгарски Културен Институт, София, (ул. Аксаков 16) и ще продължат до края на м. февруари.

“Това е празник на виното – както за ценителите, така и за тези, които се занимават професионално с вино, а дори и за всички, които по някакъв начин са докоснати от темата – хора на изкуството, производители и търговци на аксесоари, собственици на заведения, сомелиери и обща публика. Целта ни е Дни на виното да се превърнат в ежегодно събитие." – Яна Петкова, ръководител Vinoto.com.

Основен акцент в Дни на виното ще е фотоизложба от националния онлайн конкурс "Виното – осъзната наслада", в която са включени 50-те най-добри творби от над 240 участвали. Награждаването на победителите в конкурса ще стане при откриването на събитието.

Изложбата "Виното-осъзната наслада" се организира от Vinoto.com с помощта на Фотографско общество-България и любезното съдействие на Унгарски културен институт.

В Дни на виното 2005 ще бъдат включени и следните събития:

  • Вечер на Виното и поезията.
    14.02.
    от 18ч. Съвместно със сдружение “Буквите”. Награждаване на победителите от Втория конкурс за стихотворение и есе “Жени и вино, вино и жени”
  • Виното – как да дегустираме.
    21.02.
    от 13 ч. Разговор с интересуващи се и дегустация на вино. Дегустацията ще бъде водена от мениджъра на Vinoto.com Яна Петкова. Броят на участниците за дегустацията е ограничен, заявка за участие можете да направите на info@vinoto.com.

За Vinoto.com

Сайтът е първи по рода си специализиран винен портал в българоезичното уеб пространство. Носител на две награди в най-престижния уеб конкурс – БГ Сайт 2004: първо място “Гласуване на публиката” и второ място “Гласуване на журито” в категория “Образователен сайт”!

Стремежът на Vinoto.com е да насърчи българина към повече любопитство, критичност и знания за виното, да привлече вниманието му към осъзната консумация.

Vinoto.com е създаден като интернет портал с образователна цел и е за всички, които имат отношение към виното – както за начинаещи, така и за професионалисти. Целта на Vinoto.com е да се превърне в платформа за обмяна на мнения, информация и новини от света на виното.

Коментирай