Свободно време

Има способи да изгладим ръбовете на приятелството

22.08.2012г. / 02 10ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Случва се,  между добри и дългогодишни приятели да възникнат проблемни ситуации. Причините често са незначителни – необмислена постъпка или дума, повишен или назидателен тон,  пропусната среща или обаждане. Ако знаем със сигурност, че държим на това приятелство, лесно можем да намерим разрешение на конфликта.

Най-напред, спомнете си, че е човешко да се греши и никой не е застрахован от това. Приятелката ви със сигурност не е имала намерението да ви нарани. Добре е да проведете разговор, в който да разясните ситуацията и да изгладите недоразуменията. Ще бъде грешка да оставите недоизказани мисли, ако те представляват риск за задълбочаване на проблема.

Да можеш да правиш компромиси е завидно качество. Проявявайте разбиране и толерантност и не позволявайте гордостта и себелюбието ви да застанат между вас и приятелката ви.

Не бъдете импулсивни. Дайте си още минутка за размисъл преди да кажете нещо, за което може да съжалявате. Смяната на обстановката и времето прекарано насаме понякога помагат за разрешаването на проблемите, затова потърсете място, където да постигнете мир със себе си.



Прочетете още:

Коментирай